Politica

HOHOTE DE STIRI – Parlamentul unicameral sau garsoniera legislativa, greu de implementat

Neavand ce face si el pe caldura asta, premierul Victor Ponta si-a dat cu parerea despre trecerea la un parlament unicameral cu 300 de membri, zicand ca asta n-o sa se prea realizeze.

Primul dintre ministrii natiei si-a priponit cugetarea de faptul ca niciun grup parlamentar nu sustine o astfel de idee. Mult i-a trebuit premierului sa cloceasca o astfel de parere, pe care o are pana si cea mai ignoranta curca, numai ca nu stie cum s-o exprime!

Pai cum sa vrea parlamentarii, din orice vizuina politica s-ar trage ei, sa-si taie craca de sub picioare? Si-apoi mai e un impediment, tehnic de aceasta data: sintagma „parlament unicameral” se poate traduce si prin ceva de genul „garsoniera legislativa”. Dar unde sa bagi, neica, 300 de oameni intr-o incapere, oricat ar fi ea de mare? Ar aparea discutii si ciorovaieli, fiindca la sedinte unii ar vrea sa doarma, iar altii sa vorbeasca la telefon sau sa se uite la un film pe tableta din dotare. Cum sa-i asupresti asa? Ca dupa aceea s-ar sesiza organizatiile pentru protectia parlamentarilor si ne-ar face praf ca nu ne cocolosim alesii cum se cuvine. 

Nota: Aceasta rubrica este una de satira si pamflet, in consecinta materialele cuprinse in ea trebuie tratate ca atare.
Sursa: T.S.