Monden

HOHOTE DE STIRI – Nemtii s-au apucat de glume maro cu Sfantul Scaun

Foto Papa Benedict al XVI-leaInainte de a fi slujitorul de prim rang al lui Dumnezeu pe pamant, Papa Benedict al XVI-lea e si el om. Asa ca a lasat deoparte treaba cu intorsul celuilalt obraz si s-a suparat foc pe o revista satirica din patria lui natala, Germania.

Fie vorba-ntre noi, avea si de ce sa strambe din nas Sfantul Parinte: ziaristii de la revista “Titanic” au pus pe prima pagina o poza in care vesmantul papei e patat cu galben mai jos de brau, iar pe dosul revistei, pe care papa apare cu spatele, haina contine o pata maro, tot mai jos de curea. Cu titlul “Aleluia la Vatican: Scurgerea a fost gasita!”, mucalitii de la revista nemteasca au facut aluzie la asa-numitul scandal Vatileaks, ala in care niste scrisori ale papei au ajuns prin presa italiana.

Conducerea publicatiei a incercat s-o dea pe dupa visin si pe dupa patrafir, explicand ca ideea era ca Sfantul Parinte s-ar fi patat in fata cu niste suc de portocale, de fericire ca s-a pus cruce taraboiului Vatileaks. Bine-bine, si pata maro de la ce o fi? Poate de la magiun, ar putea spune cei de la “Titanic”.

Oricum, Vaticanul a dat in judecata revista, semn ca nu-i arde de saga cand se aduc atingeri cu pete straielor papale. Ar fi de vazut ce despagubiri se vor cere. Poate niste detergent. Cert e ca umorul Papei Benedict al XV-lea nu se potriveste deloc cu cel al compatriotilor lui de la revista cu pricina. Altfel zis, in vreme de criza, parca nici macar umorul german nu se mai potriveste cu cel nemtesc.

Nota: Aceasta rubrica este una de satira si pamflet, in consecinta materialele cuprinse in ea trebuie tratate ca atare
Sursa: T.S.