Externe

Haos la Paris. “Vestele galbene” au dat foc baricadelor ridicate în calea forţelor de ordine

foto ovservator.tv

Ciocniri violente au loc, sâmbătă, pe Bulevardul Champs Elysees din Paris, între polițiști și “vestele galbene”, manifestanți care protestează față de creșterea prețului la carburanți.

Protestele continuă de mai bine de patru ore la Paris, unde manifestanții au dat foc unor baricade ridicate pe Champs-Elysées.

Oamenii au rupt mobilierul stradal cu care au ridicat baricade în calea forțelor de ordine. Ulterior, ei le-au dat foc, scrie Observator.tv.

Mii de “veste galbene” s-au adunat, sâmbătă, pe Champs-Elysées, și au rupt un cordon de securitate care trebuia să-i împiedice să ajungă la clădiri cheie, cum ar fi reședința primului ministru.

Poliția din Paris a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanții care demonstrează pentru a doua săptămână consecutiv față de creșterea prețurilor la carburanți.

Peste 3.000 de polițiști au fost mobilizați pe străzile din Paris, estimându-se că 30.000 de protestatari ar putea ajunge în capitală.

Oamenii cer demisia președintelui Emmanuel Macron.

Aproximativ 13.000 de persoane s-au adunat luni dimineaţa în 358 de locuri din Franța, după ce sâmbătă au fost 290.000, în peste 2.000 de locuri, pentru a protesta față de politica economică a Guvernului condus de Edouard Philippe.

Această mişcare polimorfă şi fără un lider identificat a fost iniţiată de membri ai societăţii civile, care au îndemnat pe reţele de socializare la acţiuni contra creşterii preţului carburanţilor.

Motivele nemulţumirii s-au extins, apoi, la o denunţare mai globală a politicii Guvernului în domeniul taxării şi scăderii puterii de cumpărare.

Apeluri la manifestaţii ”pe jos, pe cal sau cu maşina”, în vederea ”blocării” Parisului, pe 24 noiembrie, au fost amplu preluate şi răspândite pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *