Sport

HANDBAL – TINERET – Nationala Romaniei incepe de maine meciurile de pregatire din Ungaria

Nationala de handbal feminin, tineret, a efectuat doua stagii de pregatire si pleaca azi in Ungaria, acolo unde handbalistele antrenate de Dumitru Musi si Costica Buceschi vor efectua trei jocuri de pregatire. Eliza Buceschi va reveni pe teren cu prilejul acestor partide, dupa accidentarea pe care a suferit-o in luna februarie. Eliza nu este singura componenta a HCM Baia Mare care face parte din lotul Romaniei pentru Mondialul din Cehia, care se va disputa in iulie, Alexandra Ciunt fiind si ea convocata.

In Ungaria, nationala de tineret a Romaniei va intalni reprezentativele similare ale Frantei, Ungariei si Olandei. Meciurile se vor disputa in perioada 21-23 iunie. Nationala va reveni in tara in cursul zilei de 23 iunie, urmand sa ramana in cantonament pana in 30 iunie, cand este planificata deplasarea la Brno.

Campionatul Mondial de tineret are loc in Cehia, in perioada 1-15 iulie. Romania face parte din Grupa D, alaturi de Olanda, Croatia, Brazilia, Norvegia si Tunisia. Romancele vor avea primul meci in 1 iulie, in compania Tunisiei.

Lotul Romaniei pentru Mondialul de Tineret, conform handbalvolei.ro
Portari: Denisa Dedu (Corona Brasov), Andreea Arghir (CSM Bucuresti), Adina Muresan (HC Zalau);
Jucatoare de camp: Cristina Florica (SCM Craiova), Andreea Ianasi (SCM Craiova), Stefania Florea (”U” Jolidon Cluj), Andreea Barbos (HC Dunarea Braila), Gabriela Perianu (HC Dunarea Braila), Alexandra Ciunt (HCM Baia Mare), Cristina Predoi (LPS Tg. Jiu), Roxana Varga (HC Zalau), Andreea Pricopi (Corona Brasov), Ana Apipie (SCM Craiova), Eliza Buceschi (HCM Baia Mare), Irina Ivan (”U” Jolidon Cluj), Nicoleta Safta (Oltchim Rm. Valcea).

CITESTE SI:
HANDBAL – TINERET – Eliza Buceschi: “Ma voi gandi in primul si in primul rand la viitorul meu, dar nu voi lua aceasta decizie singura” (VIDEO)
Sursa: George Dragu