Sport

HANDBAL – MASCULIN – Romania s-a calificat in faza a II-a a preliminariilor CE 2014

Nationala de handbal masculin a Romaniei a invins duminica reprezentativa Israelului, scor 26-24 (10-12), a incheiat grupa C pe primul loc, in prima faza a preliminariilor Campionatului European din 2014, calificandu-se in faza a doua. Vineri, in meciul de debut din preliminarii, Romania a trecut de reprezentativa Belgiei, scor 35-19 (14-9), iar sambata a invins Irlanda, cu 39-11(18-6). Clasamentul final al grupei C din prima faza a preliminariilor este 1. Romania 6 puncte, 2. Israel 4, 3. Belgia 2, 4. Irlanda 0 puncte.

Prima faza a preliminariilor se deruleaza sub forma unor turnee, intre 8-10 iunie, Romania aflandu-se printre cele 16 echipe participante. Din cele patru grupe a cate patru echipe, prima clasata din fiecare si alte doua echipe cu cea mai buna linie de clasament vor obtine calificarea in faza a II-a a preliminariilor. Aceasta se va desfasura cu sapte grupe a cate patru echipe, cele sase provenind din faza I, plus alte 22 care au obtinut calificarea directa, adica Austria, Bosnia, Belarus, Croatia, Cehia, Spania, Franta, Germania, Ungaria, Islanda, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Serbia, Slovacia si Suedia.

Potrivit tragerii la sorti din luna martie, castigatoarea grupei C, adica Romania, va evolua in faza a doua in grupa a 6-a, cu Islanda, Slovenia, Belarus.

Danemarca este califica direct la turneul final, in calitate de natiune organizatoare, iar celelalte locuri vor fi ocupate de primele doua clasate din fiecare grupa, plus inca o echipa cu cea mai buna linie de clasament, dupa jucarea partidelor din faza a II-a a preliminariilor.

Turneul final al Campionatului European din 2014 va avea loc intre 14-26 ianuarie, in Danemarca.
Sursa: Mediafax