Sport

HANDBAL – LIGA NATIONALA – Reunirea echipei HCM Baia Mare s-a facut sub comanda antrenoarei Magda Kovacs (VIDEO)

Foto: reunire HCM Baia Mare (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Echipa de Liga Nationala HCM Baia Mare s-a reunit azi. Absentele din lot au fost, toate, motivate. Reacomodarea la efort se va face pe plan local, echipa urmand sa mearga la finalul lunii in cantonament la Ocna Sugatag si sa dedice luna august meciurilor de pregatire. Date fiind achizitiile operate, obiectivul echipei este sa prinda loc de cupa europeana in noul sezon.

17 jucatoare au luat azi parte la reunirea echipei HCM Baia Mare, existand, insa, si cateva absente: Cristina Pop si Diana Puiu – examene, Laura Olteanu – recuperare, Alexandra Ciunt si antrenorul Costica Buceschi – la Mondialul de tineret din Cehia. La competitia mondiala participa si Eliza Buceschi, cea care a evoluat sezonul trecut pentru echipa din Baia Mare, dar care nu si-a stabilit, inca, destinatia pentru noul an competitional.
 

 Foto: reunire HCM Baia Mare (c) eMaramures.ro  
   Foto: reunire HCM Baia Mare (c) eMaramures.ro
   

“Toata lumea doreste performanta, dorim sa jucam in cupele europene. Si noi, antrenorii, le-am spus fetelor ca degeaba faci handbal daca nu joci intr-o cupa europeana, pentru ca acolo ti se vede adevarat valoare. Anul trecut toata lumea ne dadea retrogradate inainte sa inceapa campionatul: cu lotul pe care l-am avut ne-am clasat pe un loc onorabil. Acum se schimba lucrurile: se asteapta mai mult din partea noastra si nu ne mai ia nimeni ca pe niste outsideri“, a declarat Magda Kovacs.

Trei jucatoare au fost aduse la gruparea baimareana in pauza competitionala. Este vorba despre Melinda Geiger (imprumut pe un an de zile de la Oltchim), Renata Tataran Ghionea (contract pe doi ani de zile, a venit de la Universitatea Neptun Constanta) si Laura Olteanu (a venit de la U Transilvania Cluj si a semnat un contract pe doi ani de zile).

“Am venit cu ganduri foarte mari si cel mai important este sa ajungem in cupele europene, evident”, a mentionat Melinda Geiger.

Handbalistele, sub conducerea antrenoarei secunde Magda Kovacs, vor alterna o perioada antrenamentele de pe stadionul atletism cu sala de forta. Din 22 pana in 30 iulie este programat cantonamentul de la Ocna Sugatag, urmand ca luna august sa fie dedicata meciurilor de pregatire. 

“Ca-n fiecare an, dupa vacanta pornim cu moralul ridicat, suntem optimiste. Stim ca va trebui sa muncim mult mai mult decat anul trecut, pentru ca s-au facut ceva achizitii si sigur cerintele vor fi mult mai mari. Vom incerca exact ca in fiecare an sa dam ce-i mai bun din noi si sa ne indeplinim obiectivele”, a spus Jenica Rudics.

Echipa baimareana va juca in prima etapa pe propriul teren, urmand sa intalneasca echipa HCM Roman. Pe locul 8 a terminat HCM Baia Mare sezonul precedent.

Foto (c) eMaramures.ro.

Sursa: Ramona-Ioana Pop