Sport

HANDBAL – LIGA NATIONALA – HCM Baia Mare se reuneste maine

Echipa de handbal feminin HCM Baia Mare se reuneste luni, 2 iulie. Va lipsi de la reunire antrenorul Costica Buceschi, care participa cu lotul national de tineret al Romaniei (din care fac parte Eliza Buceschi si Alexandra Ciunt) la Campionatul Mondial din Cehia. Timp de trei saptamani se va face reacomodarea la efort pe plan local, in Baia Mare, dupa care va urma cantonamentul de la Ocna Sugatag. Pana in prezent s-a perfectat si participarea la patru turnee de pregatire, atat in tara, cat si in strainatate.

Trei jucatoare au fost aduse la gruparea baimareana in pauza competitionala. Este vorba despre Melinda Geiger (imprumut pe un an de zile de la Oltchim), Renata Tataran Ghionea (contract pe doi ani de zile, a venit de la Universitatea Neptun Constanta) si Laura Oltean (a venit de la U Transilvania Cluj si a semnat un contract pe doi ani de zile).

Sapte jucatoare care erau la final de contract si-au prelungit colaborarea cu gruparea baimareana: Jenica Rudics, Claudia Cetateanu, Lavinia Dobromir, Ioana Negria, Aneta Pirvut, Flavia Matei si Timea Tatar. Dupa un an de absenta va reveni in lot si pivotul Cristina Pop Sunea, care a devenit intre timp mamica. Nu este cunoscuta, inca, destinatia Elizei Buceschi, aceasta terminandu-si junioratul la CS Extrem si declarand pentru eMaramures ca isi va stabili destinatia doar dupa ce va reveni de la Mondial.

Echipa baimareana va juca in prima etapa pe propriul teren, urmand sa intalneasca echipa HCM Roman. Pe locul 8 a terminat HCM Baia Mare sezonul precedent.
Sursa: RIP