Sport

HANDBAL – LIGA NATIONALA – HCM Baia Mare se reuneste luni, 2 iulie

Foto: HCM Baia Mare (c) eMaramures.roEchipa de handbal feminin HCM Baia Mare va incepe luni, 2 iulie, pregatirile pentru sezonul competitional 2012-2013. Lotul de jucatoare se va reuni sub comanda antrenoarei secunde Magda Kovacs, “principalul” Costica Buceschi fiind la nationala de tineret, impreuna cu Eliza Buceschi si Alexandra Ciunt. Dupa trei saptamani de pregatire in Baia Mare, echipa va pleca in cantonament la Ocna Sugatag. Programul din etapa precompetitionala include jocuri de verificare si participarea la patru turnee, atat in tara, cat si in strainatate.

Pe locul 8 a terminat HCM Baia Mare sezonul precedent, indeplinindu-si astfel obiectivul din anul competitional trecut, acela de a se mentine in Liga Nationala. Pentru sezonul 2012-2013, stacheta se ridica putin, conducerea indicand ca isi doreste un loc de cupa europeana. In acest sens, pana la aceasta ora au fost realizate trei transferuri: Melinda Geiger a venit sub forma de imprumut pe un an de zile de la Oltchim; Renata Tataran Ghionea a semnat un contract pe doi ani de zile, revenind in Baia Mare de la Universitatea Neptun Constanta; Laura Oltean a venit de la U Transilvania Cluj si a semnat un contract pe doi ani de zile.

In plus, sapte jucatoare care erau la final de contract si-au prelungit colaborarea cu gruparea baimareana. Este vorba despre Jenica Rudics, Claudia Cetateanu, Lavinia Dobromir, Ioana Negria, Aneta Pirvut, Flavia Matei si Timea Tatar. Dupa un an de absenta va reveni in lot si pivotul Cristina Pop Sunea, care a devenit intre timp mamica. Nu este cunoscuta, inca, destinatia Elizei Buceschi.

Echipa baimareana va juca in prima etapa pe propriul teren, urmand sa intalneasca echipa HCM Roman.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP