Sport

HANDBAL – LIGA NATIONALA – Eliza Buceschi, contract pana in 2015 cu Oltchim Ramnicu Valcea

Foto: Eliza Buceschi (c) eMaramures.roAflata la finalul junioratului derulat la Clubul Sportiv Extrem Baia Mare, Eliza Buceschi – jucatoare baimareana cotata drept cel mai bun produs al handbalului romanesc la aceasta categorie de varsta – a semnat un contract pana in 2015 cu campioana Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea. De sambata se afla baimareanca (nascuta in 1 august 1993) in pregatiri cu Oltchim. “Eliza va fi pastrata in lotul Oltchimului, speram sa si joace pentru campioana Romaniei”, a mentionat pentru eMaramures Costica Buceschi. In superlativele Federatiei Romane de Handbal pentru anul 2011, Eliza Buceschi a fost aleasa speranta handbalului feminin romanesc.

Cea mai recenta competitie la care Eliza Buceschi a evoluat reprezentand Baia Mare a fost Campionatul Mondial de tineret care a avut loc in Cehia in perioada 1-14 iulie. Eliza Buceschi a fost golghetera selectionatei Romaniei la aceasta competitie, reusind sa inscrie de 58 de ori pentru echipa antrenata de Dumitru Musi si Costica Buceschi

Eliza a fost pentru prima oara convocata la un lot national in 2005. Era lotul de cadete. Prima competitie oficiala sub culorile tricolorului a jucat-o in 2007, cu nationala de junioare, la care a fost convocata pentru prima oara in 2006. In 2009, Eliza a ajuns la nationala de tineret, cu care in 2011 a jucat la Campionatul European din Olanda. Romania a luat locul 6, Eliza fiind principala autoare de goluri. In 2011 a venit debutul pentru echipa nationala de senioare. Primul meci oficial al Elizei in lotul de senioare a fost in compania Portugaliei, in calificarile pentru Europeanul din 2012, partida in care baimareanca a dat 4 goluri. A fost cooptata si in lotul Romaniei pentru Mondialul din Brazilia.

In superlativele Federatiei Romane de Handbal pentru anul 2011, Eliza Buceschi a fost aleasa speranta handbalului feminin romanesc.

Foto: Eliza Buceschi (c) eMaramures.ro.

CITESTE SI:
HANDBAL – TINERET – Eliza Buceschi: “Ma voi gandi in primul si in primul rand la viitorul meu, dar nu voi lua aceasta decizie singura” (VIDEO)
Sursa: Ramona-Ioana Pop