Handbal Sport

HANDBAL – LIGA NATIONALA – Dupa sapte etape, HCM Baia Mare este liderul clasamentului si are cel mai puternic atac

Datorita actiunilor echipei nationale de senioare, Liga Nationala feminina s-a intrerupt dupa derularea etapei a saptea. In acest moment, cu maximum de puncte, HCM Baia Mare detine locul 1 in clasament, avand cel mai prolific atac din Liga Nationala (cu 246 goluri inscrise) si al doilea cel mai puternic sistem defensiv (cu 172 de goluri primite).

Sapte etape s-au scurs din editia 2015-2016 a Ligii Nationale. Dupa aceste sapte etape, cu sapte victorii si un golaveraj de +74, HCM Baia Mare este liderul clasamentului. Vicecampioanele Romaniei au inscris 246 de goluri, acesta fiind cel mai eficient sistem ofensiv din Liga Nationala. Cu 172 de goluri primite, baimarencele au a doua cea mai solida aparare (dupa CSM, care a primit 162).

Cele mai multe goluri (39) au fost inscrise de catre handbalistele lui Aurelian Rosca in poarta celor de la Magura Cisnadie. Cele mai putine (30) au fost date brailencelor de la HC Dunarea. In patru din cele sapte partide disputate, baimarencele au inscris cate 36 de goluri. Este vorba despre meciurile jucate in compania U Alexandrion Cluj, HC Alba Sebes, CS Rapid USL Metrou Bucuresti si HC Zalau.

Cele mai multe goluri intr-un singur meci au fost inscrise pentru HCM de catre Adriana Nechita (cate 9 goluri in intalnirile cu Cluj si Cisnadie), Katarina Jezic (8 reusite la Sebes), Valentina Ardean Elisei (7 goluri in poarta celor din Cisnadie, tot atatea in cea a handbalistelor de la Ramnicu Valcea) si Lois Abbingh (7 goluri impotriva bucurestencelor de la Rapid).

Cele mai multe goluri (28) au fost inscrise in poarta HCM-ului de catre sportivele de la Magura Cisnadie, in timp ce HC Alba Sebes a punctat de cele mai putine ori (18) impotriva baimarencelor.

Cea mai categorica victorie a vicecampioanelor a fost obtinuta in deplasare la HC Alba Sebes: 36-18. Cel mai strans succes a fost repurtat tot in deplasare, dar la HC Dunarea Braila: 30-25. Doua jocuri au fost castigate de HCM Baia Mare la acelasi scor de 36-26 (cu Cluj si Zalau).

Autoare de goluri pentru HCM in primele sapte etape din Liga Nationala: Nechita – 38, Jezic – 37, Ardean Elisei – 33, Abbingh – 28, Tanasie – 21, Perianu – 21, Geiger – 20, Tatar – 12, Preda – 7, Oltean – 7, Pineau – 7, Vizitiu – 6, Do Nascimento – 5, Marin – 2, Szucs – 1, Gjeorgjievska – 1.

Informatii furnizate de hcmbaiamare.ro

Sursa: Emm