Handbal Sport

HANDBAL – LIGA CAMPIONILOR – Minaur joaca primul meci din Europa in deplasare la Skjern, una dintre cele mai puternice echipe din grupa (VIDEO)

Vezi VIDEO
HCM Minaur Baia Mare incepe aventura europeana cu un meci extrem de dificil. Duminica, 20 septembrie, baimarenii vor evolua in deplasare la puternica echipa daneza Skjern Handbold, urmand ca prima partida pe teren propriu sa aiba loc la finalul saptamanii viitoare, cand in Polivalenta baimareana va veni Motor Zaporozhye.

Tehnicianul Lars Walther considera ca partida de duminica va fi una extrem de dificila, pentru ca vor avea ca adversar o echipa puternica si experimentata, cu jucatori foarte valorosi.

“Stim ca va fi un meci foarte greu. Eu cred, si nu doar pentru ca sunt din Danemarca, ca Skjern este una dintre cele mai puternice echipe din grupa si sa invingem acolo va fi extrem de dificil, mai ales ca au fani asa cum avem si noi si au o sala mare. Au o echipa puternica, jucatori noi foarte buni – Eriksen pe extrema stanga si Bjarte Myrhol de la Rhein Neckar Löwen, si in plus au alti jucatori cu experienta, obisnuiti sa joace in Champions League. Ne asteapta, asadar, un joc foarte fizic si foarte dificil si noi avem opt jucatori noi. Stim ca putem ajunge la acel nivel de performanta si sper, cu antrenamentele de saptamana aceasta, sa ajungem la acel stadiu de care este nevoie pentru a lua puncte la Skjern”, a declarat Lars Walther.

Chiar daca meciul se anunta unul dificil, “minauristii” sunt decisi sa incerce sa obtina puncte in Danemarca.

“Stim ca va fi un meci greu, cu o echipa buna, dar este normal, jucam in Champions League, acolo unde se califica doar echipele bune. Noi mergem in Danemarca sa ne jucam sansa, fiecare meci il vom juca la victorie si speram sa facem o figura cat mai frumoasa”, a declarat Daniel Bera.

Ne asteapta in Danemarca un meci greu, cu o echipa buna, chiar cea mai buna de la noi din grupa, dar mergem acolo sa facem un joc bun. Daca ne facem jocul nostru si evoluam la capacitate maxima putem sa surprindem orice adversar. Este destul de complicata procedura de calificare in faza urmatoare si este destul de greu, dar daca ne facem jocul, daca avem o aparare buna si ganduri pozitive, eu zic ca putem face lucruri bune”, este de parere Mihai Busecan.

Partida dintre Skjern Handbold si HCM Minaur Baia Mare va avea loc duminica, 20 septembrie, cu incepere de la ora 17.50, ora Romaniei.

Sursa: Tania Purcaru