Handbal Sport

HANDBAL – LIGA CAMPIONILOR – HCM Minaur incepe returul grupelor in deplasare la Metalurg Skopje

HCM Minaur Baia Mare va juca duminica, 25 octombrie, in deplasare la Metalurg Skopje, primul meci din cadrul returului Champions League. Partida va avea loc duminica, de la ora 17.30, iar elevii lui Petru Pop sunt decisi sa faca un meci bun si sa se intoarca acasa cu puncte.

Inaintea acestui meci, Minaur ocupa locul 3 in Grupa D, cu un total de 6 puncte, la egalitate cu echipe de pe pozitia secunda, Motor Zaporozhye, lider fiind danezii de la Skjern, cu 8 puncte in vistierie.

“Ne jucam cartea noastra, suntem pentru prima data in Champions League, ne dorim sa facem fata competitiei si sa jucam de la egal la egal”, a declarat antrenorul Petru Pop.

Dupa victoria din tur, cand Minaur s-a impus cu scorul de 21-20, baimarenii si-au propus sa faca un meci bun si in deplasare.

“Un adversar cu experienta, cu un tehnician desavarsit, sa nu uitam ca Lino Červar este campion mondial si campion olimpic, deci este o echipa care a jucat in ultimii ani in Champions League si are experienta. Speram sa le facem fata si speram sa fim la nivelul adversarilor”, a adaugat Petru Pop.

Campionii Romaniei sunt decisi sa continue lupta pentru primele doua locuri si vor sa se intoarca de la Skopje cu puncte.

“Este un meci important pentru noi, pentru ca suntem acolo in fata, iar daca vom castiga 2 puncte avem sanse mari sa mergem mai departe din grupa aceasta. Ne cunoastem adversarii destul de bine. Nu cred ca va fi un meci usor si micile detalii vor face diferenta. Noi ne pregatim bine si mergem cu 3 zile inainte, nu vom fi obositi si eu zic ca avem sansa sa castigam acest meci”, a declarat Andrei Popescu.

“Va fi un meci greu, cum a fost si cel de acasa, dar acum ei au avantajul terenului propriu. Speram sa facem o partida cel putin la fel de buna ca cea de acasa. Avem sansa noastra si pentru acest lucru mergem acolo – sa castigam cele 2 puncte si sa terminam in partea de sus a grupei”, a adaugat Daniel Bera.

In aceeasi etapa, daniezii de la Skjern vor juca acasa cu cei de la Kadetten Schaffhausen, iar Motor Zaporozhye va primi vizita norvegienilor de la Elverum.

Sursa: Tania Purcaru