Handbal Sport

HANDBAL – LIGA CAMPIONILOR – Adversare de top pentru vicecampioanele Romaniei

Larvik HK a reusit sa isi mentina aproape integral formula de echipa din sezonul precedent, cu care campioana Norvegiei a jucat finala EHF Champions League, fiind astfel extrem de aproape de a-si trece din nou in palmares valorosul trofeu, castigat in 2011.

Tor Odvar Moen l-a inlocuit pe Ole Gustav Gjekstad in “scaunul” fierbinte de antrenor al campioanei Norvegiei : “Ne dorim foarte mult sa revenim in Budapesta cu prilejul unui nou turneu Final 4”, a declarat noul antrenor. Si capitanul norvegiencelor, Gro Hammerseng-Edin, arata aceeasi incredere: “Unii spun ca suntem mai putine jucatoare in echipa in acest an, dar cand ma uit in vestiar vad numai handbaliste experimentate, cu multe calitati. Asa ca tot ce ne dorim este o noua sansa in Budapesta!”.

* Au venit la echipa: Amanda Kurtovic (Oppsal), Jenny Osnes Graesholt (Nordstrand), Hanne Svela (echipa de junioare), Lena Lowe (echipa de junioare), Helene Glemming (echipa de junioare)

* Au plecat de la club: Linn Jorum Sulland (Gyor), Tonje Larsen (a incheiat cariera), Isabel Blanco, Tine Rustad Albertsen, Sofie Heide Lund (Skrim Kongsberg)

Palmares in Liga Campionilor:
* participari: 17
* cea mai buna clasare: locul 1 in 2011
* finalista in 2013 si 2015
* a ajuns pana in sferturi de finala in 2001, 2003 si 2007

Informatii furnizate de hcmbaiamare.ro

Sursa: Emm