Sport

HANDBAL – JUNIORI 2 – La Extrem Baia Mare, aurul e… “boala” molipsitoare (VIDEO)

Vezi VIDEO
Extrem Baia Mare a obtinut titlul de campioana Romaniei, dupa ce a castigat cu 24-21 finala Campionatului National de juniori 2. Daca antrenoarea Camelia Silinc a considerat ca acest aur vine firesc ca urmare a muncii depuse intr-un intreg an competitional, presedintele Leontin Pop a marturisit ca aurul este… “boala” molipsitoare, facand referire la titlurile de campioni nationali obtinute de juniorii 1. Puterea de lupta si increderea unul in celalalt, acestea sunt “ingredientele” marturisite de pivotul Mihai Huta pentru obtinerea medaliilor de aur.

Turneul final al juniorilor 2 a reunit la start opt echipe si s-a derulat in Bucuresti. Baimarenii au avut scoruri stranse in faza grupei, cea mai delicata partida parand a fi tocmai cu cealalta echipa din Baia Mare, Academia de Handbal Minaur, un joc castigat la un gol.

“Cand am ajuns in 1-4 s-a depasit faza tracului de grupa, pentru ca am inceput acest turneu mai greu: am fost ca motorul Diesel, ne-am incalzit mai greu. Efectiv in semifinala si finala au jucat cu o bucurie copilareasca de a juca. Au zburdat baietii in teren. Au aratat ca joaca cu mare placere!”, a declarat presedintele Leontin Pop.

Baimarenii au castigat semifinala la 11 goluri diferenta si si-au adjudecat finala cu 24-21, obtinand titlurile de campioni nationali, la doar circa o saptamana distanta de echipa de juniori 1 de la Extrem.

E molipsitor, se pare, aurul… “, a comentat presedintele Pop.

“Foarte emotionant si foarte placut este sa fii pe locul 1. E asa un sentiment deosebit ca nu se poate exprima in cuvinte. Asta pe de o parte. Pe de alta parte acest rezultat ti se pare firesc dupa ce ai muncit atata si ai trecut prin momente mai mult sau mai putin placute de-a lungul unui an, pentru ca au aparut si din acestea. E extraordinar sa fii campion. Suntem o echipa foarte unita si avem in jurul nostru foarte multi oameni care ne iubesc si ne sustin. Suntem cei mai buni dintre cei buni!”, a spus antrenoarea Camelia Silinc.
Extrem s-a intors acasa nu numai cu cupa de locul 1, ci si cu doua premii speciale, Iulian Alexa fiind cotat cel mai bun centru, iar Mihai Huta fiind premiat cel mai bun pivot.

“A fost greu, dar am crezut in noi. Tot timpul ne-am luptat si am jucat o echipa tot timpul. Ne-am incurajat, am fost tot timpul unul langa altul si am crezut in victorie. Ne-am dorit asta cu adevarat. Inca nu realizam total ce am obtinut, dar pot sa spun ca e extraordinar sentimentul acesta de a fi cel mai bun si a de a fi in elita”, a declarat pentru eMaramures Mihai Huta.

Astazi au ajuns campionii in Baia Mare, asteptati fiind la gara de colegii din club si de parinti. In aceasta dupamasa, urmeaza petrecerea la sediul clubului.

Rezultatele Extrem Baia Mare in grupa
CSS 3 Steaua Bucuresti – Extrem Baia Mare 24-29 (10-15)
Extrem Baia Mare – ACS Minaur Baia Mare 21-20 (6-11)
Grup Scolar Industrial Petrol Moreni – Extrem Baia Mare 37-35 (18-22)

Rezultatele Extrem Baia Mare pentru clasamentul final
Semifinala: Extrem Baia Mare – “U” Cluj 30-19 (15-6)
Finala: Extrem Baia Mare-LPS Piatra Neamt 24-21 (12-8)

Lotul baimarenilor in finala
Extrem Baia Mare: Simulescu – Lupse 6 goluri, Alexa 6, Pop 5, Huta 4, Indrecan 2, Peter 1, Brad, Codrea, Steiner, Gergely, Sandoc, Palfi, Toma. Antrenori: Camelia Silinc si Leontin Pop;

Premii individuale in echipa turneului
Centru: Alexa Iulian (Extrem Baia Mare)
Pivot: Huta Mihai (Extrem Baia Mare)

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP