Sport

HANDBAL – JUNIORI 1 – Interi puternici, un “antrenor” in teren si “migurile” de pe extreme, armele cu care CSS 2 Baia Mare a castigat argintul (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Echipa de juniori 1 de la CSS 2 Baia Mare (antrenori, Iuliu Varady si Ioan Chircu) a castigat medaliile de argint ale Campionatului National de handbal, sezonul 2011-2012, devenind astfel vicecampioana Romaniei. Ioan Polocoser si Adrian Preda, jucatorii care au castigat premii speciale individuale pentru gruparea baimareana, au admis ca finala cu alti jucatori din oras a avut conotatii aparte si ca victoria a revenit in mod meritat celor de la Extrem. “Am ajuns in finala cu Extrem Baia Mare. Rivala noastra Extrem, prietenii nostri de la Extrem”, a declarat Polocoser. “A fost durerors ca am pierdut, dar e important ca am adus doua medalii in Baia Mare”, a spus Preda.

In primul meci, baimarenii au intalnit Grupul Scolar 1 Mai Ploiesti, echipa de care au trecut fara probleme, cu un avantaj de opt goluri. A venit apoi partida cu CSS 2 Bucuresti, sportivii lui Varady si Chircu facand egal la 38. In al treilea joc, baimarenii s-au impus cu 41-27 in fata gruparii CSS Bacau. Cu echipa din Sibiu s-a confruntat CSS 2 Baia Mare in semifinala, un meci adjudecat la sase goluri avantaj. In finala, CSS 2 Baia Mare a avut-o ca adversara pe Extrem Baia Mare, handbalistii lui Petru Pop si Razvan Pop castigand cu 33-29. 

“Turneul final a fost pentru noi un obiectiv inca de la inceputul campionatului. Meciurile au fost grele. Am intrat in primele partide de la turneul final ca invingatori, dar adversarii ne-au ridicat destule probleme. Bucurestenii, de exemplu, ne-au condus aproape tot meciul, in partida decisiva din grupe, insa, ne-am mobilizat extraordinar. In semifinala am avut parte de un adversar mai slab cotat, dar a fost un meci greu, pe care l-am castigat si asa am ajuns in finala cu Extrem Baia Mare. Rivala noastra Extrem, prietenii nostri de la Extrem. A fost o finala frumoasa, in acelasi timp urata pentru noi dat fiind ca am pierdut-o. Cei mai buni au castigat, felicitari lor”, a declarat Ioan Polocoser.

“Inca de la inceputul campionatului obiectivul nostru a fost clasarea cat mai sus la turneul final. Noi am vrut sa ajungem in primele trei echipe din tara. Echipa noastra a atins maximum de forma in turneele semifinale, unde am defilat si am batut chiar si in meciurile grele la 10 goluri diferenta. Dupa turneele semifinale se zicea ca noi suntem campionii Romaniei si am intrat in turneul final putin cu nasul pe sus, am uitat ca sunt si alte echipe in tara. Asa ca am avut meci foarte greu cu echipa din capitala, dar am scos egalul pe final. A urmat meciul cu Bacaul, foarte greu. Am intalnit echipa gazda, foarte puternica, insa antrenorii nostri au stiut cum sa ne mobilizeze. Semifinala cu echipa din Sibiu ne-a adus in fata o grupare care a jucat mult pe scheme si si-a dorit mult victoria. Finala cu Extrem a fost cam urata, de orgoliu. A fost durerors ca am pierdut, dar e important ca am adus doua medalii in Baia Mare“, a spus Adrian Preda.

Baimarenii de la CSS 2 au castigat in final titlurile de vicecampioni ai Romaniei. 

In atacurile pozitionale am avut interi foarte puternici, am avut un centru care a gandit pentru toata echipa si a fost antrenorul nostru din teren. Am avut un pivot de talie grea, un pivot bun. Am avut extreme (migurile, cum le zicem noi) care au alergat foarte mult si au inscris mult pe faza a doua, plus am avut o poarta care ne-a ajutat foarte mult“, a analizat Preda.

Sportivii de la CSS 2 Baia Mare au obtinut doua premii speciale individuale: unul prin Ioan Polocoser, care a fost cotat cel mai bun inter dreapta, altul prin Adrian Preda – cotat cea mai valoroasa extrema dreapta.

Premiul acesta pentru mine este cel mai frumos primit pana acum in cariera de sportiv. N-am mai primit, de fapt, niciun premiu individual pana acum si le multumesc tuturor celor care m-au sustinut pana acum”, a spus Polocoser. “Este cel mai important premiu individual pe care l-am luat, e important pentru mine“, a admis Preda.

Ioan Sebastian Polocoser este originar din Suceava. De trei ani de zile este in Baia Mare. Are 19 ani. Adrian Lucian Preda si vine din Alba Iulia. Din 21 februarie 2011 este in Baia Mare. Are 19 ani.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP