Sport

HANDBAL – Festivalul Handbalului Juvenil, editia 9: 41 cluburi, 50 echipe, 123 partide (VIDEO, GALERIE FOTO)

 Foto: Festivalul Handbalului Juvenil 2012 (c) eMaramures.ro.
 Foto: Festivalul Handbalului Juvenil 2012 (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Vezi
GALERIE FOTO
Festivalul Handbalului Juvenil, editia 2012, s-a incheiat. 50 de echipe, reprezentand 41 de cluburi din trei tari (Ungaria, Republica Moldova si Romania) s-au intrecut timp de trei zile in cinci sali din oras. La capatul competitiei – care a contabilizat 123 de meciuri, dupa cum a facut socoteala presedintele Extrem, Leontin Pop -, toti jucatorii (circa 850) au primit medaliile de campioni si fiecare echipa a castigat locul 1, oficialii clubului organizator, Extrem Baia Mare, dorind sa le demonstreze copiilor ca mai important decat sa castigi un premiu este modul in care lupti pentru el. Arbitrajul a fost asigurat de juniori ai Extrem, campionii nationali ai acestui an competitional, juniorii 1 si 2 fiind cei care au oficiat festivitatea de premierea.

Ca in fiecare an, festivalul a fost compus nu numai din partidele de handbal, ci a fost “pigmentat” de cateva personaje de poveste, personaje care “au dansat” dupa cum le-a dictat maestrul de ceremonii Alexandru Costache. Acelasi care a fost si mascota clubului, la festivitatea de premiere, dar care a si reusit sa parcurga distanta de la primarie pana la polivalenta pe catalige mai inalte de un metru.

Foto: Festivalul Handbalului Juvenil 2012 (c) eMMaramures.roMeciurile de mini si maxihandbal, discoteca sportivilor, o expozitie de imagini din editii precedente, dezbaterile celor mari au fost alte puncte din festival. Ca de fiecare data, insa, parada sportivilor a fost cel mai gustat moment, micii handbalisti parcurgand distanta de la Primaria Baia Mare pana la polivalenta pe jos, fiecare echipa scandandu-si numele orasului de provenienta.

La capatul editiei 2012 de festival, bucuria e mare: numar record de echipe participante, implicit numar record de participanti.

Pentru editia 2013, cand va fi a 10-a editie de Festival al Handbalului Juvenil, deja se pun la cale surprize cum nu au mai fost.

Organizator al Festivalului Handbalului Juvenil, a fost ca in fiecare an, Clubul Sportiv Extrem Baia Mare. Parteneri: Primaria Baia Mare si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures. Partener media: grupul de presa eMaramures.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP