Sport

HANDBAL – Festivalul de Handbal Juvenil, competitia la care se stie din start cine va lua locul 1 (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
De azi si pana duminica inclusiv, Baia Mare redevine o capitala a handbalului romanesc, de data aceasta a handbalului juvenil. 50 de echipe din trei tari, peste 850 de mici handbalisti implicati, mai bine de o mie de participanti estimati, meciuri derulate timp de trei zile in cinci sali din oras, acestea sunt in principal cifrele care definesc a noua editie a Festivalului Handbalului Juvenil. Partidele incep de maine de la 9.00, parada sportivilor va fi sambata de la 19.00, iar premierea celor 50 de echipe care vor castiga locul 1 este stabilita pentru duminica, de la ora 14.00. Dincolo de toate aceste repere, o promisiune venita din partea organizatorilor: va fi o editie cu multe surprize. “In acest an va fi o editie speciala: asa spunem in fiecare an. Incercam sa venim cu surprize in plus”, a declarat Leontin Pop, presedinte CS eXtrem.

A fost prima editie in 2004, cu 13 echipe – asa a inceput totul. A urmat editia a doua, incepand cu care toate echipele au primit locul 1 si toti copiii au fost declarati campioni. Din 2006 toti copiii primesc medalii si in festival participa si echipele de minihandbal. Editia 4 a adus modificari la arbitraj: juniorii mari de la eXtrem fiind cei care conduc partidele. Din 2008, festivalul a fost “populat” de personaje de poveste, suite pe catalige. Din 2009, in fiecare an, participantii la festival sunt invitati la parada sportivilor. In 2010, “veteranii” Alexandru Csepreghi si Ghita Irimescu au dat zeci de minute in sir autografe. Medalii aduse cu roaba si jucatori de nationale invitati la discoteca sportivilor, acestea au fost surprizele de anul trecut.

“In acest an va fi o editie speciala: asa spunem in fiecare an. Incercam sa venim cu surprize in plus. In primul rand va fi un record de numar de participanti: vor fi 50 de echipe din toata tara; peste 915 participanti (oficiali, sportivi, arbitri, organizatori). Cu parinti cu tot, putem spune ca in aceasta editie vor fi peste o mie de oameni in zilele aceastea cu noi. Vor fi prezenti si campionii nostri juniroi 1 si 2, care s-au oferit sa ne ajute si vor participa si ei atat la parada, cat si la festivitatea de premiere. Copiii participanti la festival vor fi premiati in acest an de handbalisti care si-au inceput cariera la acest festival si care au ajuns intre timp in handbalul mare”, a declarat pentru eMaramures Leontin Pop, presedintele CS eXtrem Baia Mare.

Ca in fiecare an, si editia 2012 a festivalului va consemna prezenta tuturor echipelor pe locul 1, fiecare copil urmand sa primeasca premii care sa-i confirme ca este un campion.

“Ne-am dovedit noua, in primul rand, dar si celorlalti ca acest festival a devenit o traditie nationala cu iz… international. Pentru ca si in acest an participa echipe din intreaga tara, dar si de peste hotare, din Budapesta si Chisinau. Am dorit ca la fiecare editie sa facem in primul rand o pledoarie pentru sport, pentru handbal, pentru Fair Play. Toti participantii primesc medaliile de locul 1, dorim ca la aceasta varsta sa nu incorsetam copiii in clasamente: joaca de pe semicercuri va fi oricum luata foarte in serios de catre copii“, a mentionat Pop.

Punctul cel mai spectaculos al festivalului, lucru confirmat de copii si oameni mari deopotriva, este parada, care va avea loc si in acest an, sambata, de la ora 19.00.

“Va fi ceva fantastic: imi imaginez. Va fi din nou bucuria participantilor. Sunt alaturi de noi ca de fiecare data prietenii nostri din Budapesta care vor da culoare festivalului. Sunt multe elemente surpriza, multe nici mie nu mi le-au dezvaluit pentru ca stiu ca eu sunt “paracios” si le spun mai departe. Vom incerca sa avem si o viziune… aeriana asupra festivalului, veti vedea despre ce este vorba. Vrem sa fie orasul in forfota, sa-l “trezim” la miscare, sa ne bucuram impreuna si sa ne facem cat mai multi prieteni”, a marturisit presedintele eXtrem.

50 de echipe din Romania, Republica Moldova si Ungaria participa la editia a noua a Festivalului Handbalului Juvenil. Meciurile se vor disputa in paralel in cinci sali de sport din oras: Sala Polivalenta si salile de sport de la Scoala “Vasile Alecsandri”, Colegiul Tehnic “Carmen Sylva”, Liceul Teoretic “Emil Racovita” si Colegiul Tehnic “C. D. Nenitescu”.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Joi, 28 iunie
20.00:
sedinta tehnica, in sala de conferinte a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Maramures;

Vineri, 29 iunie
8.00 – 8.20:
festivitatea de deschidere a Festivalului Handbalului Juvenil, in Sala polivalenta; sedinta foto;
9.00 – 19.00: jocuri
20.00: intalnirea oficialilor cluburilor participante la sediul CS eXtrem, pentru dezbateri pe temele “Optimizarea selectiei la nivelul copiilor si juniorilor in handbal” si “Relatia cluburi sportive – autoritati locale”;

Sambata, 30 iunie
8.00 – 17.30:
jocuri;
19.00: parada sportivilor, pe traseul Primaria Baia Mare – Sala Polivalenta;
20.00: discoteca sportivilor;

Duminica, 1 iulie
8.00 – 12.00:
jocuri de clasament;
8.00: finala feminina, categoria 1999-2000, in Sala Polivalenta;
9.00: finala masculina, categoria 1999-2000, in Sala Polivalenta;
10.00: minihandbal in Sala polivalenta;
11.00: finala feminina, categoria 1998-1999, in Sala polivalenta;
12.00: maxihandbal in Sala Polivalenta;
13.00: finala masculina, categoria 1998-1999, in Sala polivalenta;
14.00: festivitatea de premiere in Sala polivalenta.

Organizatorul festivalului este Clubul Sportiv eXtrem Baia Mare, in colaborare cu Primaria Baia Mare si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures.

Grupul de presa eMaramures este partener media al evenimentului.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Ramona-Ioana Pop