Sport

HANDBAL – FEMININ – Romania, o noua victorie la Campionatul Mondial Universitar

Meciul cu numarul 4 pentru nationala universitara a Romaniei la Campionatul Mondial din Brazilia a adus a treia victorie pentru reprezentativa antrenata de baimarenii Ioan Baban si Simona Maior Pasca. Cu 34-21 (19-10) s-au impus romancele in fata echipei Uruguay. Un succes care propulseaza Romania in lupta pentru medalii. “Meciul a fost echilibrat in primele 20 de minute, Uruguay chiar conducand in minutul 10 cu 6-4. Din minutul 20, Romania a schimbat registrul tactic, trecand la aparare 5-1, agresiva, Nicoleta Esanu incurcand circulatia de jucatoare si de minge, declansand contraatacuri si lansand mingi utile pentru faza a doua, cu care Romania s-a desprins decisiv pe tabela de marcaj. Mentionam ca Nicoleta Tudor a fost menajata in aceasta partida, ea acuzand dureri la bratul de aruncare”, a informat Victor Mihailescu, conducatorul delegatiei Romaniei in Brazilia.

In acest meci, pentru Romania au evoluat: Visan Paula, Voicu Elena – portari; Joldes Roxana 7, Dincu Andreea 5, Esanu Nicoleta 4, Adespii Andreea 4, Rahnea Roxana 4, Irimia Raluca 3, Leahu Laura 2, Patuleanu Mihaela 1, Tudor Nicoleta.

“Gandurile noastre sunt pentru meciul decisiv, o victorie impotriva gazdelor dandu-ne posibilitatea sa luptam cu Cehia, din nou, pentru titlul mondial universitar. Cehia a invins cu 35-27 (16-15) o Brazilie foarte motivata si bine asezata in teren, cu o aparare 3-3 foarte agresiva, desprinderea Cehiei producandu-se in ultimele 10 minute, cand Brazilia a riscat totul”, se mai arata in corespondenta din Brazilia.

Rezultatele Romaniei la Mondialul Universitar
Romania-Chile 36-15
Romania – Polonia 24-18
Romania – Cehia 24-30
Romania – Uruguay 34-21

Date furnizate de Victor Mihailescu, conducatorul delegatiei Romaniei in Brazilia.
Foto (c) fisu.net.
Sursa: RIP