Sport

HANDBAL – FEMININ – Romania a pierdut organizarea Campionatului European din 2012

Federatia Europeana de Handbal a anuntat, luni, gazda turneului final al Campionatului European feminin din luna decembrie, Serbia fiind preferata de forul continental, intr-o competitie pentru drepturile de organizare la care a participat si Romania. “Dupa negocierile purtate cu federatia sarba, EHF anunta ca turneul final feminin va avea loc in Serbia, intre 4-16 decembrie”, se arata in comunicatul EHF.

Pentru organizarea CE din luna decembrie s-au luptat 11 natiuni, dupa ce Olanda a renuntat, invocand problem financiare: Croatia, Danemarca, Macedonia, Islanda, Norvegia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia si Suedia.

Turneul final din Serbia se va desfasura in orasele Belgrad, Nis, Vrset si Novi Sad, gazdele competitiei similare masculine de la inceputul acestui an. EHF a mai precizat dupa alegerea Serbiei drept gazda ca ultimul loc la turneul final, care apartinea initial Olandei, ca tara gazda, a fost acordat Islandei, Serbia fiind deja calificata din preliminarii. Celelalte echipe calificate sunt Germania, Romania, Muntenegru, Rusia, Franta, Macedonia, Suedia, Cehia, Croatia, Danemarca, Ucraina, Spania si Norvegia, in calitate de detinatoare a trofeului.

Tragerea la sorti a grupelor va avea loc in 22 iunie, la Monaco.
Sursa: Mediafax