Sport

HANDBAL – FEMININ – Romania a pierdut confruntarea cu Cehia de la Mondialul Universitar

Nationala universitara a Romaniei a pierdut cu 24-30 (10-19) partida cu Cehia la Campionatul Mondial Universitar de handbal feminin care are loc in aceste zile in Brazilia. “Echipa universitara a Cehiei, care se confunda cu prima reprezentativa a tarii, este – dupa parerea tuturor specialistilor – favorita la castigarea medaliei de aur. Beneficiind de un program mai lejer, cu doua prime jocuri impotriva reprezentativelor statelor Chile si Uruguay, in timp ce nationala Romaniei a platit tribut efortului depus pentru obtinerea victoriei in jocul cu Polonia, Cehia s-a impus de la inceput, conducand confortabil pe tabela de marcaj inca din minutul 10. Echipa Romaniei nu a mai repetat jocul bun de cu o zi mai devreme, apararea nu a mai functionat atat de bine, in timp ce in atac s-au risipit multe situatii favorabile, intre care si 5 aruncari de la 7m”, se arata in corespondenta primita din Brazilia de la Victor Mihilescu, conducatorul delegatiei in Brazilia.

Dupa doua victorii repurtate in compania reprezentativelor universitare din Chile si Polonia, nationala Romaniei a suferit prima infrangere de la Mondialul Universitar din Brazilia. S-a intamplat in compania Cehiei, un meci pierdut la scorul de 24-30 (10-19). Dupa ce adversarele sportivelor antrenate de baimarenii Ioan Baban si Simona Maior Pasca au fost conduse la 10 goluri (minutul 33), romancele s-au apropiat pana la patru goluri (minutul 52), gratie evolutiei bune a portarului Elena Voicu si finalizarilor pivotului Raluca Irimia. A cantarit mult in economia jocului si cartonasul rosu primit de Nicoleta Tudor la inceputul reprizei a doua (la a treia eliminare).

Pentru Romania, in jocul cu Cehia au evoluat: Elena Voicu, Paula Visan – portari; Irimia 6, Joldes 4, Cirstea 3 (1), Patuleanu 3, Dincu 2, Rahnea 2 (1), Adespi 2, Tudor 1, Esanu 1.

“Am pierdut o lupta, dar nu razboiul. Avem nevoie de victorii in ultimele doua jocuri, cu Uruguay si Brazilia, pentru a juca finala”, mentioneaza Victor Mihailescu.

Azi e zi de pauza la Mondialul Universitar. Maine, Romania va intalni Uruguay, pentru ca in 29 iunie romancele sa evolueze in compania gazdelor. Partidele de clasament se vor disputa in 30 iunie.

Rezultatele Mondialului

Ziua 1

Polonia – Brazilia 31-26
Cehia – Uruguay 52-11
Romania-Chile 36-15

Ziua 2
Cehia – Chile 49-14
Romania – Polonia 24-18
Brazilia – Uruguay 42-14

Ziua 3
Polonia – Uruguay 28-14
Romania – Cehia 24-30
Chile – Brazilia 16-30

Date furnizate de Victor Mihailescu, conducatorul delegatiei Romaniei in Brazilia.
Foto
(c) fisu.net
Sursa: RIP