Sport

HANDBAL – FEMININ – Romania, a doua victorie la Mondialul Universitar din Brazilia

 Foto: Ioan Baban (c) eMaramures.ro
 Simona Maior Pasca (c) eMaramures.ro

In al doilea meci din Brazilia, disputat in cadrul Campionatului Mondial de handbal universitar, nationala antrenata de baimarenii Ioan Baban si Simona Maior Pasca a invins cu 24-18 (12-9) echipa Poloniei. “Echipa nationala universitara de handbal a facut un meci extraordinar in fata echipei similare a Poloniei, care in ziua precedenta invinsese Brazilia. Nimeni nu se astepta la o victorie a Romaniei, nimeni in afara jucatoarelor si a conducatorilor delegatiei. Echipa s-a aparat excelent in zona centrala, blocand principale finalizatoare ale adversarelor si marcand excelent pivotul advers, Patrycja Kulwinsca, o jucatoare impresionanta. Blocul central al apararii, compus din Nicoleta Tudor, Raluca Irimia, Roxana Joldes si Andreea Adespi, a dus greul acestui joc, iar atunci cand a fost depasit, portarul, Paula Visan, a inchis poarta, aparand excelent, fiind laudata la sfarsitul jocului de specialistii prezenti”, arata Victor Mihailescu, seful delegatiei Romaniei in Brazilia, intr-un comunicat remis eMaramures.

Pentru Romania au inscris in meciul cu Polonia: Dincu 5, Adespi 5 (3), Tudor 4, Cirstea 3, Joldes 3 (1), Irimia 2, Patuleanu 2. Au mai jucat: Paula Visan, Elena Voicu – portari; Esanu, Rahnea si Leahu.

Urmatorul adversar al romancelor este Cehia, meciul urmand a se juca in aceasta seara, de la 22.30. Maine va fi zi de pauza la Mondialul Universitar. In 28 iunie Romania va intalni Uruguay, pentru ca in 29 iunie romancele sa evolueze in compania gazdelor. Partidele de clasament se vor disputa in 30 iunie.

Rezultatele Mondialului

Ziua 1
Polonia – Brazilia 31-26
Cehia – Uruguay 52-11
Romania-Chile 36-15

Ziua 2
Cehia – Chile 49-14
Romania – Polonia 24-18
Brazilia – Uruguay 42-14

Date furnizate de Victor Mihailescu, seful delegatiei Romaniei in Brazilia.

Foto: Ioan Baban (c) eMaramures.ro.
Foto: Simona Maior Pasca (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP