Sport

HANDBAL FEMININ – Portarul echipei campioane din Serbia, in probe la HCM Baia Mare (VIDEO)

Adrijana Miskovic - HCM Baia MareVezi VIDEO
Optimismul domneste in tabara HCM Baia Mare. Fetele sunt decise sa aiba un parcurs foarte bun in noul sezon, pentru a prinde un loc in cupele europene. Lotul este aproape definitivat iar pe langa cele trei jucatoare venite recent, formatia baimareana ar mai putea adauga si o portarita care a fost de trei ori campioana Serbiei.

 

Echipa de liga nationala HCM Baia Mare s-a reunit la inceputul lunii iulie iar jucatoarele au avut parte de trei saptamani mai lejere, in care antrenorii au pus accent pe reacomodarea la efort. Intensitatea antrenamentelor va creste insa in perioada urmatoare, pentru ca fetele urmeaza sa plece in cantonament la Ocna Sugatag. Doua jucatoare au in continuare probleme de sanatate, in rest antrenorii au la dispozitie intreg lotul.

 

Am pus mai mult accent pe pregatirea fizica si, in special, pe acomodarea la efort pentru ca de duminica vom urca in cantonament la Ocna Sugatag, unde vom incerca sa incarcam bateriile cat mai bine pentru campionatul care ne easteapta. Fetele sunt bine – mai avem doua care s-au operat vara asta de menisc. Oana Bondar este recuperata aproape 100% iar Laura Olteanu este in perioada de recuperare si speram ca pana la inceperea campionatului sa o aducem si pe ea cat mai aproape de forma optima sportiva pentru a putea juca in campionat”, a declarat antrenorul echipei baimarene, Costica Buceschi.

 

Multumita de cum a decurs pregatirea pana in acest moment s-a declarat si Ioana Ravasz, centrul echipei baimarene. Ea a marturisit ca asteapta foarte mult intalnirea cu mingea de dupa cantonament. „Au decurs bine pregatirile si am incercat sa intram in normal dupa ce ne-am adunat din vacanta. Acum asteptam sa treaca cantonamentul si sa intram in sala sa ne punem cat de cat la punct cu mingea”, a declarat Ioana Ravasz.

 

Laura Oltean, una dintre jucatoarele care a ajuns in aceasta perioada la clubul baimarean are parte de un program mai special, pentru a se putea reface dupa operatia de menisc la care a fost supusa. „Eu am avut program separat. Am facut bazin in fiecare zi si astept foarte mult sa fac pregatirea cu fetele. Le-am urmarit, am mai fost la antrenament la ele, fetele sunt foarte placute si sociabile”, a declarat ea.

 

Dupa Melinda Geiger, Renata Tataran Ghionea si Laura Oltean, la HCM Baia Mare ar mai putea ajunge portarul Adrijana Miskovic. Jucatoarea, in varsta de 30 de ani, a aparat in ultimele trei sezoane la RK Zajecar, campiona Serbiei. In aceste zile, ea a efectuat vizita medicala, a participat la testele fizice si la cateva antrenamente specifice, iar perioada urmatoare se va lua o hotarare in ce priveste posibilitatea realizarii unui transfer.

Sursa: Andrei Gherghel