Sport

HANDBAL – DIVIZIA A – eXtrem Baia Mare s-a reunit cu un singur gand: promovarea! (VIDEO si GALERIE FOTO)

 Foto: Petre Avramescu (c) eMaramures.ro  Foto: Petru Pop (c) eMaramures.ro
 Foto: Viorel Fotache (c) eMaramures.ro  Foto: Silviu Surducan (c) eMaramures.ro
 Foto: Vasile Viman 2 (c) eMaramures.ro  

Vezi VIDEO
Vezi GALERIE FOTO
Divizionara A eXtrem Baia Mare s-a reunit azi in vederea noului sezon, la capatul caruia obiectivul echipei baimarene este clar: promovarea in Liga Nationala. Permutari peste vara au fost facute nu numai la nivelul conducerii echipei, ci si la capitolul lot, la acesta din urma inca se mai lucreaza – de altfel – astfel incat pe fiecare post sa existe doi jucatori de valoare, dupa cum este planul presedintelui Leontin Pop. Pana joi pregatirea are loc in Baia Mare, urmeaza un cantonament la Izvoare, iar luna august este destinata meciurilor de pregatire, toate in compania unor echipe de Liga Nationala in Romania, respectiv de ligile 2 si 3 in Germania.

– 23 de jucatori la reunire, raman 16

23 de jucatori s-au prezentat azi la reunirea echipei de handbal masculin eXtrem Baia Mare. Trei dintre acestia sunt jucatori nou veniti la gruparea baimareana. Este vorba despre interul dreapta Silviu Surducan, portarul Vasile Viman 2 si interul stanga Viorel Fotache. Achizitiile nu se vor opri, insa, aici.

“Lotul de jucatori este cel de anul trecut: am reusit sa prelungim contractele tuturor jucatorilor, la care s-au adaugat jucatorii de Liga Surducan de la Satu Mare, Fotache de la CSM Bucuresti si Viman de la Turda. Mai asteptam inca trei jucatori care vor veni in cursul zilei de azi la negocieri si speram sa gasim echipe pentru unii care vor pleca. Avem deja oferte. Suntem 23 de jucatori la reunire si vor ramane 16, la care se vor adauga in permanenta doi-trei juniori“, a declarat pentru eMaramures Leontin Pop, presedintele eXtrem Baia Mare.

“In mare sunt multumit de locul care e, cu siguranta vom mai acoperi doua posturi, dar eu sunt multumit de jucatori. In primul rand sunt multumit de caracterul lor: consider ca asta este important intr-o echipa. Daca vrei sa faci performanta. E mai usor de gestionat grupul, nu mai sunt discutii. Eu sper ca va fi bine. Sunt convins de asta”, a mentionat antrenorul Petru Pop.

Schimbari au fost operate nu numai la capitolul lot, ci si pe banca tehnica. Astfel, Petre Avramescu a trecut in postura de director tehnic, Petru Pop fiind singurul antrenor al divizionarei A.

– obiectiv eXtrem: promovarea

Obiectivul echipei baimarene este clar in acest an: dupa ce in sezonul precedent eXtrem a terminat seria pe locul 3, in anul competitional 2012-2013 vrea locul 1 in seria si accederea in primul esalon al handbalului masculin romanesc.

Obiectivul este clar: promovarea. Anul acesta se pare ca nu se va mai da baraj, se va intra direct, cel putin asa s-a vehiculat la cursul de perfectionare: ca vor fi doua serii si prima din fiecare serie va intra direct. Obiectivul de promovarea ni l-am propus si noi, si l-au propus si alte echipe. Ramane de vazut care vor fi echipele care se vor inscrie si cum vor fi organizate geografic cele doua serii. Sunt echipe bune: Pitesti, Oradea, Fagaras, Minaur. Dar sunt echipe unde nu te astepti sa pierzi puncte si sa o faci: sa te concentrezi cu echipele bune si sa pierzi la altele, asa cum am facut anul trecut si ne-a costat”, a declarat pentru eMaramures directorul tehnic Petre Avramescu.

Desigur ca ne dorim o promovare, de aceea am si incercat sa ne intarim. Anul trecut a fost un fel de evaluare a echipei, am vazut ca avem valoare, dar nu suficient pentru Liga, asa ca am incercat sa umplem locurile mai deficitare. Incercam sa avem doi jucatori valorosi pe fiecare post pentru ca anul trecut, din cauza accidentarilor, am pierdut meciuri la care nu ne asteptam. Campionatul este lung si trebuie sa avem un efectiv valoros”, a mentionat presedintele eXtrem.

Obiectivul nostru este promovarea in anul acesta cu siguranta. Nu poate fi un alt obiectiv la echipa care s-a format in vara asta. Cu cat va fi mai dificil, cu atat va fi mai bine pentru jucatori, pentru ca vor avea meciuri tari: daca vom continua sa jucam cu echipe de juniori, nu exista progres. Nu putem creste in valoare. Eu sper ca echipele sa fie cat mai tari, pentru ca atunci si satisfactia este mult mai mare”, a declarat antrenorul echipei eXtrem Baia Mare.

– pregatire doar cu echipe de Liga

Despre programul echipei, detalii a oferit directorul tehnic: “Programul este readaptare la efort pana joi, cand dimineata avem vizita medicala si la pranz se urca la Izvoare unde se sta pana in data de 19. Vor fi trei antrenamente pe zi. Vom cobori si vom intra in sala. Urmeaza turneul de la Suceava in 7-9 august, apoi in Baia Mare in 15-17 august, la Targu Jiu si apoi in Germania. Peste tot vom intalni echipe de Liga. Speram sa fie destule meciuri, vor fi noua la turnee plus probabil cinci in Germania. Avem nevoie de timp si pentru omogenizarea echipei prin antrenamente, nu numai prin jocuri. Sa speram ca vom porni cu dreptul”.

“In acest an incercam sa jucam cat mai bine handbal, sa aducem cat mai multe echipe de Liga in Baia Mare (si jocurile de pregatire le vom face numai cu echipe de Liga). Speram sa incepem in forta campionatul, fara greseli“, a declarat Leontin Pop.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Ramona-Ioana Pop