Handbal Sport

HANDBAL – CHAMPIONS LEAGUE – Aproape de perfectiune, Minaur a obtinut o victorie importanta si a urcat pe locul 2 in ierarhia Grupei D (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Un meci aproape perfect a facut HCM Minaur Baia Mare in cea de a doua etapa a Ligii Campionilor. Elevii lui Lars Walther s-au impus cu 35-30 in fata puternicei grupari ucrainene Motor Zaporozhye si a urcat pana pe locul 2 in clasamentul Grupei D.

Dupa surprinzatoarea infrangere din Liga Nationala, de la CSM Ploiesti, minauristii au schimbat jocul si au reusit o partida senzationala, in care defensiva a functionat foarte bine, iar in atac totul a mers impecabil. Acesta a fost meciul in care pe banca tehnica a “minauristilor” a fost prezent, alaturi de Lars Walther si Petru Pop, si Nikola Eklemovic.

“Stiam ca trebuie sa schimbam ceva in jocul nostru, mai ales dupa evolutiile pe care le-am avut in Liga Nationala si cred ca am schimbat ceva in defensiva noastra, a trebuit sa fim mult mai agresivi in aparare, mai ales la Shelmenko si Burka, si se pare ca a functionat. De asemenea, ne-am propus sa il impiedicam pe Malasinskas pe contraatac, dar acest lucru nu l-am reusit foarte bine, pentru ca a dat mult goluri astfel, este foarte rapid si nu am putut sa-i stam in cale, dar in apararea clasica am jucat foarte bine, iar daca defensiva functioneaza este mult mai usor si pentru portar”, a declarat tehnicianul Lars Walther. 

Partida cu Motor Zaporozhye a fost una in care baimarenii au demonstrat ca formeaza o echipa competitiva, in ciuda inceputului mai slab de sezon.

“In atac stiam ca va trebui sa fim foarte rapizi, pentru ca vom intalni jucatori masivi, si cred ca baietii mei au facut totul 100% perfect astazi, iar eu sunt extrem de fericit si mandru de echipa mea. Cred ca le-am aratat spectatorilor din Polivalenta, ca atunci cand totul functioneaza jucam un handbal foarte frumos”, a adaugat Lars Walther. 

Minauristii spera ca acest meci va fi primul dintr-o serie mai lunga de succese.

“Din punctul meu de vedere, am facut un meci foarte bun, poate cel mai bun din acest sezon si sper ca acest va fi inceputul unei serii de victorii, asa cum am avut si anul trecut. Sunt foarte fericit de determinarea pe care am avut-o in defensiva si de rabdarea de care am dat dovada in atac”, a declarat Marius Sadoveac. 

In urma acestui succes, HCM Minaur a urcat pe locul 2 in clasamentul Grupei D, la egalitate cu Motor Zaporozhye, Metalurg Skopje si Elverum, lideri fiind danezii de la Skjern. In urmatoarea runda, ce va avea loc pe 4 octombrie, Minaur va primi vizita ultimei clasate, Kadetten Schaffhausen.

Sursa: Tania Purcaru