Administratie

HAI, BAIA MARE! – Administratia locala va face demersurile necesare ca partida dintre FCM Baia Mare si Steaua Bucuresti, din optimile Cupei Romaniei, sa se poata disputa pe Stadionul Municipal “Viorel Mateianu” (VIDEO)

Vezi VIDEO
Sortii au decis ca FCM Baia Mare sa joace in optimile Cupei Romaniei in compania formatiei Steaua Bucuresti, meciul urmand sa fie disputat, teoretic, pe Stadionul Municipal Viorel Mateianu. Practic insa, stadionul nu are nocturna, fapt pentru care inca este incert daca partida va putea fi disputata in orasul nostru. Reactia reprezentantilor administratiei locale nu a intarziat sa apara. In cadrul sedintei Consiliului Local de astazi, 30 septembrie, primarul Catalin Chereches a aratat ca autoritatea locala va face toate demersurile pentru ca meciul sa se joace pe stadionul din Baia Mare.

Administratia Publica Locala va incerca sa aduca pe Stadionul Municipal “Viorel Mateianu” un sistem de nocturna mobile, fara de care partida nu va putea fi disputata in orasul nostru. FCM Baia Mare are obligatia sa asigure la meciurile televizate, care sunt programate la orele serii, toate masurile necesare, in acest caz o nocturna. Daca nu s-ar rezolva aceasta problema, partida ar avea loc cel mai probabil in Cluj Napoca, orasul cel mai apropiat care are stadion cu nocturna.

“In urma tragerii la sorti pentru Cupa Romaniei la fotbal, echipa Fotbal Club Municipal Baia Mare va juca in optimile Cupei Romaniei cu Steaua Bucuresti. In aceasta perspective, obligatia organizatorilor, adica a echipei din Baia Mare, este sa puna la dispozitie un stadion cu nocturna. Cred ca este util sa gandim o solutie sa contractam, si vom vedea care sunt societatile specializate, in sprijinul iubitorilor de fotbal din Baia Mare si Maramures, o instalatie mobila de nocturna pentru a putea sa se desfasoare meciul in Baia Mare si nu la Cluj Napoca. O sa discut si cu domnul director Barbul pentru a gasi variantele potrivite si sper sa putem sa rezolvam acest lucru pentru ca ar fi o emulatie suficient de mare pentru zona aceasta a fotbalului, mai ales acum, odata cu renasterea acestui fenomen in orasul nostru”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Meciurile din optimile Cupei Romaniei se vor disputa in perioada 27-29 octombrie, intr-o singura mansa.

Sursa: Simona Vasiac