Afaceri - Economic

Guvernul a suplimentat programul ”Rabla” cu 200 de milioane de lei

Mai multe tichete pentru ”Rabla”, după ce programul a fost suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei. Aceasta permite cumpărarea a 30.000 de mașini noi cu reducerea aferentă predării unei rable la casare. În prima fază a programului din acest an au fost emise 21.000 de tichete.
Suplimentarea tichetelor permite aproape dublarea numărului de tichete pentru casarea unei mașini veci. Programul Rabla a fost suplimentat cu 200 de milioane de lei, a anunţat, joi seara, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Banii permit achiziţionarea a 30.000 de maşini noi, după ce prin prima parte a programului au fost achiziţionate 21.000 de maşini noi, arată Mediafax.

Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei, la care se adaugă câte un ecobonus la achiziţionarea unui autovehicul nou, dar nu mai mult de două ecobonusuri cumulate, pentru fiecare dintre următoarele caracteristici, astfel:

a)un ecobonus în valoare de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou;

b)un ecobonus în valoare de 1.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid;
c)un ecobonus în valoare de 2.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *