Actualitate

Grigore Leșe, invitat la Satu Mare. Intrarea este liberă

Grigore Leșe este invitatul special din acest an pentru Ziua Culturii Naționale. Spectacolul „Tradiție și Avangardă” va avea loc la Teatrul de Nord, iar intrarea este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile.

Invitatul special al ediției din acest an a Zilei Culturii Naționale este Grigore Leșe. Spectacolul “Tradiție și Avangardă” va avea loc la Teatrul de Nord, duminică 13 ianuarie, la ora 17.00, în Sala Mare. Potrivit organizatorilor, printre care și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, intrarea este liberă, iar rezervarea locurilor se poate face la agenția de bilete de pe str. Horea.

Organizatorii spun că spectacolul este unul inedit.

„Concept inedit în spațiul românesc și european, spectacolul ”Tradiție și Avangardă” reunește lumi muzicale diverse, frânturi de istorie și trăiri sufletești autentice. Sunt aduse împreună nestemate ale muzicii românești tradiționale, adunate, cântate și horite de Grigore Leșe, alături de lucrări consacrate din muzica universală occidentală și lucrări de inspirație folclorică scrise de compozitori români, interpretate de Mihaela Pletea – soprană, Maria Chifu – fagot și Olga Podobinschi – pian,” este descrierea făcută de organizatori.

Tot de Ziua Culturii Naționale sunt anunțate și depuneri de coroane și jerbe, atât la statuia lui Mihai Eminescu, cât și la Monumentul Limbii Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *