Sport

GIMNASTICA RITMICA – Irina Deleanu, suspendata pana in 2017 din Comisia Tehnica UEG

Comisia de Disciplina a Federatiei Internationale de Gimnastica (FIG) a anuntat ca Irina Deleanu, presedinta Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica (FRGR), este suspendata pana la data de 31 decembrie 2016 din cadrul Comisiei Tehnice a Uniunii Europene de Gimnastica (UEG), a anuntat forul mondial intr-un comunicat remis AGERPRES. Deleanu a fost sanctionata in virtutea articolului 3 din Codul de Disciplina al FIG, in urma plangerii inaintate de Federatia Cipriota de Gimnastica in data de 18 martie, dupa remarcile facute de presedinta FRGR la postul de televiziune Antena 1 in data de 24 ianuarie.

Deleanu a facut ”acuzatii serioase la adresa FIG si a pus sub semnul intrebarii abilitatile gimnastei cipriote Chrystalleni Trikomiti, sugerand ca ar fi primit un tratament preferential”, conform FIG. Comentariile faceau referire la un concurs-test desfasurat la Londra, in perioada 15-18 ianuarie, care a contat drept criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra.

Deleanu a fost condamnata sa plateasca si 5.000 de franci elvetieni, parte a cheltuielilor de judecata. Comisia de disciplina a FIG a fost formata din belgianul Marc Schoenmaekers, presedinte, tunisianul Rached Gharbi si elvetianul Paul Engelmann.

Irina Deleanu poate face apel la aceasta decizie in termen de 21 de zile.
Sursa: Agerpres