Actualitate

Gerul face victime în Baia Mare. Trei boschetari au ajuns la spital aproape îngheţaţi

Noaptea de luni spre marţi, 7/8 ianuarie, a fost cea mai geroasă noapte din Maramureş. S-au înregistrat  la primele ore ale dimineții -22 grade la Târgu Lăpuș, -15 grade Celsius în Baia Mare, 13 grade la Sighetu Marmației, Ocna Șugatag, -12 grade la Vișeu de Sus și Borșa. Valoarea temperaturii resimțită de corpul uman la Târgu Lăpuș a fost de -29 grade.

Serviciul Județean de Ambulanță a transportat noaptea trecută, de pe rază municipiului Baia Mare, trei persoane fără adăpost, care au avut probleme de sănătate din cauza gerului la Unitatea de Primire de Urgență a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”. Una dintre aceste persoane a fost transportată, ulterior, la Azilul de Noapte de pe strada Grănicerilor.

Vremea se menține și astăzi rece în cursul zilei, geroasă dimineață. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va acoperi treptat și pe arii extinse va ninge. Se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare îndeosebi în zona montană înalta viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și -4 grade, iar cele minime, în creștere față de noaptea precedentă, între -8 și -5 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Mâine, 9 ianuarie a.c., meteorologii au prognozat că vremea se va încălzi față de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va suflă slab la moderat cu unele intensificări în zona montană înalta viscolind trecător ninsoarea.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime între -5 și -2 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *