Cultura

GALERIE STUDENTEASCA – Absolventii sectiei de Arte Plastice au inaugurat Galeria de Arta Nord din Baia Mare (VIDEO)

Foto: Galeria de Arta Nord din Baia MareVezi VIDEO
Studentii Centrului Universitar Nord Baia Mare au o galerie de arta proprie, care a fost inaugurata azi, 5 iulie, chiar de cei care studiaza artele plastice in cadrul institutiei de invatamant superior. Spatiul expozitional va fi deschis pentru toti studentii, initiatorii proiectului dorind in acest fel sa le stimuleze creativitatea si sa ii incurajeze sa isi prezinte lucrarile.

Galeria de Arta Nord a fost amenajata intr-un corp de cladire construit recent in campusul universitar de pe strada Victor Babes din Baia Mare. Primii expozanti, absolventi ai sectiei de Arte Plastice, specializarea Pictura 2012, s-au declarat incantati de spatiu.

“Ideea e minunata. Consideram ca in timp va dobandi renume pentru ca spatiul este absolut generos. Este multa lumina si avantajeaza toate lucrarile prezentate”, a spus Valeria Horotan, una dintre absolvente. 

Foto: Absolventi Pictura - Baia Mare (c) eMaramures.ro

La inaugurare au fost prezenti numerosi artisti, care au admirat atat noul spatiu expozitional cat si lucrarile de licenta ale celor douazeci de absolventi. Dascalii au fost si ei fericiti, precizand ca si-au dorit de mult timp deschiderea unei galerii studentesti. “E un dar pe care ni l-am permis, sa spunem asa, de comun acord cu conducerea universitatii pentru ca in normativele de functionare ale specializarii arte plastice se prevede existenta unei galerii proprii pentru studenti”, a spus prof. univ. dr. Nicolae Suciu, prodecanul Facultatii de Litere.

Pe viitor se doreste organizarea de expozitii si manifestari artistice in noua galerie, dar si schimburi culturale cu universitatile de arta de profil din tara si organizari de simpozioane si conferinte. 

Foto: Galeria de Arta Nord din Baia Mare

Sursa: Diana Grad