Externe

Gafă de proporții. Pe site-ul Ministerului de Externe apare trecută greșit denumirea Consiliului Uniunii Europene

O gafă de proporții, chiar înainte de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene a fost făcută de oficiali ai Ministerului de Externe.

Pe site-ul ministerului apare trecută greșit denumirea Consiliului Uniunii Europene. Mai exact, este încurcat Consiliul UE cu o altă instituție a UE, Consiliul European.

Gafa de proporții apare pe versiunea în limba engleză a site-ului oficial dedicat pregătirii Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care aparține de MAE. Consiliul UE este încurcat cu o altă instituție a UE, Consiliul European, relatează Hotnews.ro.

Confuzia apare în versiunea în limba engleză a site-ului www.romania2019.eu, unde, pe pagina principală, ni se prezintă „THE STORY OF THE LOGO FOR ROMANIAS PRESIDENCY OF THE EUROPEAN COUNCIL’, în traducere „povestea logoului pentru Președinția română a Consiliului European’.

România va prelua de la 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, Președinția Consiliului Uniunii Europene, o instituție care reunește miniștri ai statele membre. Consiliul European reunește șefii de state sau de guverne din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *