Administratie

Gabriel Zetea despre banii pentru Aeroportul Internațional Maramureș: „A fost un efort concentrat al Consiliului Județean și al Prefecturii Maramureș”

Miercuri, 7 noiembrie, pe masa Guvernului se va afla Proiectul de Hotărâre de Guvern prin care „Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018 cu suma de 14 680 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, și alocarea acesteia județului Maramureş, pentru finanţarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional Maramureş”.

Suplimentarea fondurilor pentru această lucrare vitală Maramureșului vine după un efort concentrat făcut de administrația județeană și Instituția Prefectului.

„Este un moment așteptat de noi, o încununare a eforturilor depuse de Consiliul Județean Maramureș și Prefectura Maramureș. Vom putea discuta, apoi, despre creşterea activităţii aeroportului şi despre dorinţa pe care o avem cu toţii, aceea de a aduce înspre şi dinspre Baia Mare curse internaţionale. Odată finalizate și achitate lucrările care se desfăşoară în jurul aeroportului, vom avea şi foarte multe curse cargo”, a declarat Gabriel Zetea.

Aeroportul Internațional Maramureș a fost închis pentru lucrări de modernizare şi extindere a pistei de aterizare-decolare, plus alte lucrări care au necesitat mutarea unui curs de apă şi construcţia unui nou drum, lucrări apărute în urma extinderii pistei.

Potrivit Notei de Fundamentare a Hotărârii de Guvern, prin adresa Consiliului Județean Maramureș nr. 9932/25.10.2018, a fost solicitată suma 14.680 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Decizia finală se va lua miercuri, 7 noiembrie în Ședința de Guvern. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *