Actualitate

FURTUNA – Localitati fara curent si copaci prabusiti de rafalele de vant dupa furtuna din Maramures

Mai multe localitati maramuresene si cartiere din municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei au ramas fara curent – total sau partial, in seara zilei de azi, 10 iunie, in urma rafalelelor de vant care au produs avarii la reteaua de energie electrica. La ora 21.00, nu erau alimentate localitatile Sapanta si Remeti. De asemenea, a fost afectata partial alimentarea cu energie electrica (datorita unor defectiuni cauzate de prabusirea copacilor pe fire) localitatile Baia Mare (cartier Firiza, zona Lunci ), Bargau, Vima Mare, Vima Mica, Baita si Borsa, precum si cartierul Iapa din Sighetu Marmatiei.

Conditiile meteorologice nefavorabile si rafalele puternice de vant au dus si la prabusirea unor copaci pe raza mai multor localitati, dar si pe DN19, la Huta Certeze, si DN 18, la Borsa. Pe DN19 si DN18 angajatii Sectiei de Drumuri Nationale au actionat cu drujbe si au taiat copacii. Pe perioada interventiei echipaje de politie au dirijat traficul rutier si au sprijit actiunea de interventie a drumarilor, dupa cum a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al CJSU Maramures.

Echipe specializate de interventie ale societatii Electrica au actionat in teritoriu pentru remedierea avariilor si reluarea furnizarii alimentarii cu energie electrica a zonelor afectate.
Sursa: I.O.