Actualitate

FURT DATE – Barbat arestat dupa ce a furat date in valoare de 3.000 de euro dintr-un birou din Baia Mare

O spargere a unei firme de pe strada George Cosbuc din municipiul resedinta l-a adus dupa gratii pe un barbat care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de catre magistratii Judecatoriei Baia Mare.

Din ancheta a rezultat ca in dupa-amiaza zilei de 7 iulie, barbatul a fortat cu o ranga un geam termopan de la sediul unei societati comerciale, a patruns in interior si a furat ce i-a fost la indemana. El a plecat cu 6 parfumuri, un sampon, o cutie de ciocolata, un baton de ciocolata, 16 plicuri de ciocolata calda, un ceas de birou, dar si 3 memory stickuri, ale caror valoare a fost de circa 1.400 lei. Paguba cea mai mare a constat in pierderea informatiei de pe cele trei unitati de stocare, pe acestea fiind salvate informatii in valoare de aproximativ 3.000 de euro.

Proprietarul firmei, P.V., l-a prins in flagrant pe hot, ajutat si de politistii pe care i-a alertat imediat ce a aflat de eveniment, astfel incat si-a recuperat integral prejudiciul.

Magistratii au motivat arestarea preventiva prin faptul ca ”situatia juridica, precum si circumstantele personale reflecta imprejurarea ca inculpatul E.Z a perseverat in activitatea infractionala, fiind acuzat de savarsirea de fapte de aceeasi natura cu cele pentru care a suferit condamnari anterioare.”

Impotriva masurii arestarii preventive dispuse de judecatorie, barbatul a declarat recurs.
Sursa: Ioana Osan