Comunitate

FRAUDA ELECTORALA – Politistii s-au autosesizat in urma emisiunii „Dezbaterea zilei”, de la TV eMaramures, si cerceteaza inca o posibila frauda electorala (VIDEO)

Vezi VIDEO
Cea de-a zecea sesizare de frauda electorala la alegerile locale partiale pentru functia de primar al Baii Mari a fost determinata de o emisiune difuzata la Televiziunea eMaramures. Astazi, politistii baimareni s-au autosesizat si au inregistrat inca o lucrare penala dupa ce doua persoane au declarat, in cadrul emisiunii „Dezbaterea zilei”, realizata de Romeo Dobocan, ca au primit bani pentru a-l vota pe candidatul USL la Primaria municipiului Baia Mare.

In zilele premergatoare alegerilor locale partiale pentru functia de primar al Baii Mari si in ziua votarii, politistii au primit mai multe sesizari de fraude electorale, unele dintre acestea fiind de ordin penal. Niciuna dintre cauzele instrumentate de politisti nu a fost inca solutionata.

„S-au inregistrat trei lucrari penale, la Legea 67/2004 republicata, lege care reglementeaza organizarea alegerilor locale. In total, Politia Baia Mare a efectuat verificari in cazul a noua sesizari de incidente electorale”, a declarat subcomisar Gabriela Liahovici, purtator de cuvant al IPJ Maramures.

Cea de-a zecea sesizare a unor fraude electorale a fost determinata de dezvalurile facute de doi alegatori din Baia Mare la emisiunea „Dezbaterea zilei”, realizata de Romeo Dobocan la Televiziunea eMaramures. Cei doi au afirmat ca au primit bani pentru a-l vota pe candidatul USL la Primaria Baii Mari, Catalin Chereches.

„In cursul zilei de astazi, 10 mai, s-a mai inregistrat o lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute la articolul 109 din Legea 67/2004 privind organizarea alegerilor locale. In seara precedenta, la o emisiune difuzata la un post local de televiziune, doua persoane au afirmat ca li s-au oferit sume de bani pentru a vota un anumit candidat la primarie”, a precizat subcomisar Gabriela Liahovici, purtator de cuvant al IPJ Maramures.

Niciunul dintre cele zece cazuri de frauda electorala aflate in cercetarea politistilor baimareni nu a fost inca solutionat.

CITESTE SI:
MITA ELECTORALA – Chakra se invarte: acuzatii de mita electorala la alegerile pentru functia de primar al Baii Mari
Sursa: Catalin Vischi