Sport

FOTBAL – Universitatea Craiova a obtinut suspendarea deciziei FRF prin care a fost dezafiliata

Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti a decis luni suspendarea deciziei Federatiei Romane de Fotbal prin care Echipa Universitatea Craiova a fost dezafiliata din cadrul federatiei. Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile. Primarul orasului Craiova, Olguta Vasilescu, s-a prezentat lunea trecuta la sediul CAB pentru a sustine echipa Universitatea Craiova in procesul cu FRF, ea declarand ca i s-a parut ca judecatoarea a fost foarte corecta pana in acest moment. “Am venit aici pentru a-mi lua echipa acasa. Pentru noi, in orasul Craiova exista doar Universitatea. Cu ea am crescut de mica si sper ca in aceasta zi sa se faca dreptate. Cei de la Jandarmerie m-au rugat sa vorbesc cu suporterii nostri care vor veni si ei aici”, a spus Olguta Vasilescu.

Circa 50 de suporteri au venit lunea trecuta la CAB pentru a fi alaturi de echipa favorita, alaturi de acestia aflandu-se patronul Univesitatii, Adrian Mititelu, fosta glorie a Universitatii, Ilie Balaci, precum si Olguta Vasilescu, purtand un tricou al echipei din Banie. Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a votat pe 14 mai excluderea definitiva a Universitatii Craiova din cadrul FRF, cu 168 de voturi pentru, 5 impotriva si 18 abtineri, validand astfel decizia provizorie luata de Comitetul Executiv in 20 iulie 2011.

Mircea Sandu, presedintele FRF, a solicitat excluderea definitiva, argumentand ca SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA a incalcat flagrant statutul federatiei, mai ales prin faptul ca a ales sa-si caute dreptatea in instantele judecatoresti si a ocolit instanta suprema a sportului, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport de la Lausanne.

In plus, patronul Adrian Mititelu a obtinut un certificat de identitate sportiva pentru doua societati, fapt pentru care Mircea Sandu va chema in justitie Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, care a eliberat CIS-ul.

Consiliul Judetean Dolj, prin Centrul Sportiv de Copii si Juniori, aflat in subordinea sa, a actionat in instanta Federatia Romana de Fotbal si a solicitat anularea deciziei Adunarii Generale a FRF privind dezafilierea echipei Universitatea Craiova.
Sursa: Agerpres