Sport

FOTBAL – UNDER 19 – Zece jucatori din nationala, suspendati intre 6 luni si un an, din motive disciplinare

Comitetul executiv al Federatiei Romane de Fotbal a dictat, luni, suspendari cuprinse intre 6 luni si un an impotriva a zece jucatori de la selectionata Under 19, pentru savarsirea unor “abateri disciplinare grave”, in timp ce antrenorului lotului de juniori, Ovidiu Stanga, nu i se va reinnoi contractul de munca. Asfel, jucatorii Andrei Vastag, Ionut Putanu, stefan Popescu, Cristian Gavra, Laurentiu Branescu, Alin Dobrosavlevici si Alexandru Ionita au fost suspendati timp de 1 an de la orice actiuni a loturilor nationale, iar fotbalistii Andrei Manolache Cristian Iancu si Alexandru Buzbuchi pe o perioada de 6 luni.

Decizia FRF s-a bazat pe raportul directorului tehnic national, Marian Mihail, in care acesta a dezvaluit cum mai multi fotbalisti din cadrul lotului Under 19 au incalcat codul de disciplina al FRF cu ocazia Turneului de elita UEFA U 19, desfasurat la Novi Sad (Serbia). Este vorba, intre altele, de depasirea orei-limita stabilita pentru revenirea la hotel, consumul de bauturi alcoolice si organizarea unei petreceri nocturne in camera unuia dintre jucatori.

Din acest motiv, antrenorului Ovidiu Stanga, “care a favorizat prin deciziile luate savarsirea acestor abateri disciplinare grave si nu a informat niciun membru al conducerii delegatiei in acest sens, nu i se va reinnoi contractul de munca cu FRF, scadent in luna august”, adauga federatia.

Totodata, medicul Constantin Barsan si masorul Dan Bucuroaia, “care au avut cunostinta de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegatiei, au fost sanctionati cu avertisment scris si vor avea o reducere a diurnei cu 50 la suta timp de un an”.

A fost sanctionat, la randul sau, cu avertisment scris si reducerea diurnei cu 50 la suta timp de sase luni antrenorul coordonator stefan Iovan, “care a dorit sa supervizeze intregul program stabilit, fara sa colaboreze cu toti membrii staff-ului administrativ si nu a reusit sa preintampine savarsirea acestor abateri disciplinare”. Aceeasi sanctiune a fost aplicata directorului tehnic al loturilor nationale de juniori, Miodrag Belodedici, si managerului echipei, Romulus Chihaia.
Sursa: Agerpres