Sport

FOTBAL – Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul CFR Cluj – Dinamo Bucuresti

Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul de fotbal dintre FC CFR Cluj si FC Dinamo Bucuresti din cadrul Supercupei Romaniei, editia 2012, care va avea loc sambata seara pe stadionul “Arena Nationala” din Capitala, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti remis vineri. Potrivit acestuia, meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc. Accesul spectatorilor in stadion se va face incepand cu ora 18.30, doar pe baza de bilete si invitatii.

Pentru acest meci organizatorul a pus in vanzare 26.985 de bilete; casele de bilete vor ramane deschise si in ziua meciului pana la ora 21.00; controlul corporal al publicului la intrarea in stadion, accesul publicului prin turnicheti, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza cu agenti ai societatii de paza si protectie contractata de organizator.

Si la meciul amical de fotbal dintre FC Steaua Bucuresti si Litex Lovech, care va avea loc duminica seara pe stadionul Ghencea din Capitala, ordinea va fi asigurata de peste 200 de jandarmi, meciul fiind catalogat ca fiind unul cu grad mediu de risc. Accesul spectatorilor in stadion se va face incepand cu ora 18.45 doar pe baza de bilete si invitatii. Pentru acest meci organizatorul a pus in vanzare 20.000 de bilete; casele de bilete vor ramane deschise si in ziua meciului pana la ora 20.00. Jandarmeria Capitalei le recomanda suporterilor sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice, delimitandu-se de orice forma de violenta verbala sau fizica ce ar putea conduce la manifestari violente.

Participantii la aceste manifestari sportive trebuie sa respecte masurile stabilite de organizatori si fortele de ordine pe traseele catre locul de desfasurare al meciului, in apropierea si in incinta arenei sportive.

Potrivit legii, spectatorilor le este interzis, printre altele: sa patrunda in stare vadita de betie sau sa consume bauturi alcoolice in arena sportiva; sa patrunda sau sa incerce patrunderea in incinta bazei sportive fara documente de acces sau prin incalcarea normelor legale de acces stabilite de organizator; sa introduca in arena sportiva inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri sau alte suporturi ce contin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu continut obscen; sa introduca sau sa incerce introducerea de bauturi alcoolice in arena sportiva, petarde, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite la actiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenta.
Sursa: Agerpres