Fotbal Sport

FOTBAL – Meciul Romania – Finlanda, din preliminariile EURO 2016, se va disputa cu spectatori

Meciul dintre nationalele Romaniei si Finlandei, programat joi, pe Arena Nationala din Bucuresti, in preliminariile EURO 2016, se va disputa cu spectatori, a anuntat, luni, Federatia Romana de Fotbal (FRF), dupa ce UEFA hotarase initial sa aiba loc cu portile inchise.

”In urma pledoariei sustinute astazi de catre juristii Federatiei Romane de Fotbal in fata Comisiei de Apel a UEFA, FRF a reusit sa suspende toate sanctiunile care fusesera decise in prealabil de catre Comisia de Control, Etica si Disciplina a forului continental”, se rata in comunicatul FRF. Detalii despre organizare si procesul de achizitionare a biletelor vor fi oferite marti, intr-o conferinta de presa a presedintelui FRF, Razvan Burleanu, gazduita de Casa Fotbalului, incepand cu ora 10,30.

Dupa meciul cu Grecia (0-0, la Bucuresti, 7 septembrie), UEFA a decis sanctionarea FRF cu obligativitatea de a disputa cu portile inchise urmatorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. Pentru acelasi meci s-a dispus si o amenda de 60.000 de euro, cele doua sanctiuni fiind dictate pentru incalcarea articolelor 14 (comportament rasist) si 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

FRF a fost sanctionata si pentru incidentele de la meciul cu Ungaria (0-0, la Budapesta, pe 4 septembrie), amendata cu 70.000 de euro ca urmare a incalcarii prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g si h (tulburari provocate de spectatori — lipsa de respect fata de imnul national si lupte intre suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

Pe 20 august, Comisia de Control, Etica si Disciplina a UEFA a sanctionata FRF cu o amenda de 17.000 de euro dupa incidentele de la meciul din deplasare cu Irlanda de Nord (0-0), ce a avut loc pe 13 iunie.

Partida dintre echipele Romaniei si Finlandei va avea loc joi, de la ora 21,45, pe Arena Nationala, iar duminica se va juca meciul dintre Feroe si Romania, la Torshavn (19,00, ora Romaniei), ultimul al tricolorilor in Grupa D a preliminariilor EURO 2016.

Sursa: Agerpres