Sport

FOTBAL – EURO 2012 VAZUT DIN BAIA MARE – La Stiinta Explorari se mizeaza pe o finala Spania – Germania (VIDEO)

Vezi VIDEO
Echipa Stiinta Explorari Baia Mare se mai afla in program de antrenamente pana la sfarsitul lunii, asa ca sportivii antrenati de Marius Botea si Sorin Pop, intre doua mingi trimise peste fileu, mai au timp si de discutii despre… fotbal, ca doar turneul final al Campionatului European este in desfasurare in Polonia si Ucraina. Si asa cum e frumos intr-o echipa, s-a ajuns la un consens cu privire la finala: Spania – Germania.

Centrul Gheorghe Socaciu admite din start ca nu se uita la fotbal si ca este de acord cu orice vor spune colegii despre acest capitol: “Nu prea am timp: acum, ca e vacanta competitionala, vreau sa stau cat mai mult cu baietelul meu pe afara: e frumos si nu vreau sa stea prea mult in casa. Oricum, eu cred ca voleiul este mai frumos decat fotbalul”.

Precaut in declaratiile pe care le face despre propria echipa, asa e de obicei antrenorul Marius Botea, asa s-a dovedit chiar si cand vine vorba despre sportul rege, dar un pronostic tot a riscat: “Nu sunt eu fotbalist si e greu sa am o parere pertinenta, insa cred ca fotbalul este – pe zi ce trece – tot mai tacticizat: sunt echipe care joaca prea putin la spectacol. In orice caz, cred ca favoritele s-au impus pana acum si e posibil, zic eu, ca Spania cu Germania sa joace finala”.

Specialistul echipei in fotbal pare a fi tragatorul secund Danut Mititelu, care devine foarte volubil cand aude ca vom vorbi despre EURO 2012. “Din punctul meu de vedere exista o mare diferenta intre ceea ce se joaca la echipa nationala si ce se joaca la echipa de club. Se vede lipsa de omogenitate in primul rand a unor echipe. Sunt reprezentative care au promovat jucatori tineri, care la echipele de club evolueaza extraordinar, dar nu se regasesc la nationala”, spune Mititelu, care da si el acelasi pronostic pentru finala: Spania – Germania. Marturiseste ca va tine cu echipa antrenata de Joachim Low si are si o explicatie pentru aceasta alegere: “Mi se pare echipa cea mai legata din punct de vedere fizic, tehnic si arata asa, ca o echipa de club. Cred ca diversitatea aceasta etnico-culturala ma incanta…”

EURO 2012 a ajuns in faza semifinalelor, care se vor juca in 27 si 28 iunie. Finala Campionatului European de fotbal va avea loc in 1 iulie.
Sursa: RIP