Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Tehnologia pentru linia portii este o necesitate, sustine Blatter

Presedintele Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, a apreciat miercuri ca tehnologia pentru linia portii era “o necesitate” dupa eroarea de arbitraj care a privat Ucraina de un gol perfect valabil in fata Angliei, marti la Campionatul European de fotbal 2012. “Dupa meciul de ieri, tehnologia pentru linia portii nu mai este o posibilitate, ci o necesitate”, scria in limba engleza elvetianul Joseph Blatter pe contul sau de Twitter.

Marti, pe Donbas Arena din Donetk, un sut contrat de ucraineanul Devic a trecut in mod evident de linia portii inainte de a fi degajat de englezul Terry, dar arbitrul nu a validat golul, in ciuda prezentei unui arbitru aditional de careu. Arbitrajul in cinci, aparat de presedintele UEFA, Michel Platini, a fost introdus la EURO 2012 pentru prima oara in istoria turneelor finale.

O decizie privind folosirea imaginilor video pentru linia portii urmeaza a fi luata de International Board, instanta care garanteaza legile jocului, la cateva zile dupa finala de la Kiev, programata pe 1 iulie. Forul se va reuni in Elvetia pe 5 iulie.

In acest moment sunt testate doua tehnologii concurente.

Foto (c) topnews.in.
Sursa: Agerpres