Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Staff-ul nationalei Italiei, in pelerinaj la manastire, in toiul noptii

“Daca trecem de grupe, venim la voi pe jos”, le-a promis selectionerul Italiei, Cesare Prandelli, pe 5 iunie, la sosirea in Polonia, calugarilor camaldolezi care traiesc la manastirea de la Wieliczka (Polonia), situata la 21 km de canonamentul “squadrei azzurra” de langa Cracovia. Iar promisiunea a fost respectata, intregul staff al reprezentativei de fotbal a Italiei, in frunte cu Prandelli, plecand in pelerinaj la manastire, in noaptea de luni spre marti, imediat dupa victoria asupra Irlandei (2-0), sinonima cu calificarea in sferturile de finala ale EURO 2012.

Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) a precizat, intr-un comunicat, ca grupul, caruia i s-a alaturat si vicepresedintele FIGC, Demetrio Albertini, “a trebuit sa faca fata glumelor jucatorilor, care au mers la culcare”. “Pelerinii” au avut nevoie de 3 ore si jumatate pentru a ajunge la manastire, de unde s-au intors insa la bordul unei masini, ajungand in cantonament in jurul 7,00 dimineata.

Italia va juca in sferturile de finala cu Anglia, duminica la Kiev, iar fanii “squadrei azzurra” spera ca Prandelli sa aiba parte de o alta noapte alba, dar nu din alte motive…

Ordinul calugarilor benedictini camaldolezi a fost infiintat in secolul 11, la Camaldoli, in Toscana, fiind raspandit in prezent in diverse tari ale lumii.

Foto (c) uefa.com.
Sursa: Agerpres