Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Spania este favorita in partida cu Franta, crede Zidane

Fostul international francez Zinedine Zidane considera ca reprezentativa tarii sale va avea o misiune extrem de dificila in partida cu Spania din sferturile de finala ale EURO 2012, considerand ca actuala detinatoare a titlului european porneste cu prima sansa in aceasta confruntare. “Eu cred ca presa a fost prea dura cu Spania. Din punctul meu de vedere, echipa joaca bine, insa nu este usor atunci cand adversarii se maseaza in aparare. Franta, ca si Spania, are nevoie de un meci bun pentru a atinge semifinalele. Sunt multe intrebari legate de jocul ibericilor, insa Spania stie perfect unde merge si este favorita. imi amintesc ca, in 2006 (la Cupa Mondiala – n.red), si Franta a fost puternic criticata de presa si am ajuns in finala”, a declarat Zidane pentru postul spaniol de radio Cadena Cope.

Starul francez considera ca un atu important al Spaniei la acest turneu final este Andres Iniesta, mijlocasul lui FC Barcelona. “Iniesta m-a impresionat foarte mult. Are o influenta enorma asupra jocului spaniolilor si e foarte greu de oprit”, a adaugat Zizou.

Selectionatele Spaniei si Frantei se vor intalni sambata seara, la Donetk (21,45 – ora Romaniei), in cel de-al treilea sfert de finala din cadrul EURO 2012.

Foto (c) starplayer-profiles.blogspot.com.
Sursa: Agerpres