Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Si-a aratat sanii de bucurie si acum risca sanctiuni din partea Ministerului croat al Culturii

O angajata a Ministerului croat al Culturii, devenita celebra dupa ce a aparut in fotografii cu sanii dezveliti in urma victoriei selectionatei antrenate de Slaven Bilici in meciul cu echipa Irlandei de la Euro-2012, risca de fie sanctionata de conducerea institutiei. “Trebuie sa reactionam, pentru ca un angajat din sectorul public trebuie sa aiba o atitudine conforma cu codul de comportament al functiei publice”, a declarat, miercuri, un purtator de cuvant al ministerului, Natasa Petrinjak.

Jelena Miksa, care lucreaza la arhivele ministerului, si verisoara sa, Viktorija, si-au manifestat bucuria dupa victoria obtinuta de Croatia cu scorul de 3-1, la Poznan, ridicandu-si tricourile deasupra sanilor si chiar oferindu-i fanilor sa-i imbratiseze. Fotografii nu au ratat o astfel de ocazie, iar pozele au facut inconjurul presei din Balcani si au fost postate pe site-urile de socializare. Aceasta celebritate a atras atentia institutiei la care lucreaza Jelena. O comisie speciala urmeaza sa se intruneasca in curand si sa stabileasca posibile sanctiuni.

“Nu regret nimic. Singurul lucru care conteaza este cum a jucat echipa. Vom castiga Euro”, a declarat Jelena cotidianului Vecernji List.

Insa filiala locala a Comitetului Helsinki pentru drepturile omului a condamnat procedura disciplinara a ministerului, sustinand ca este un atac impotriva libertatilor individuale.

Cu Jelena in tribune, Croatia, liderul Grupei C a Euro-2012, va intalni, joi, la Poznan, reprezentativa Italiei, inainte de a juca impotriva Spaniei, campiona europeana en titre, in 18 iunie, la Gdansk.
Sursa: Mediafax