Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Romania, una din “marile echipe” absente

Martin Kallen, oficialul UEFA responsabil cu EURO 2012, a luat apararea extinderii turneelor finale de Campionat European la 24 de echipe, el amintind ca de la actualul CE lipsesc “echipe mari”, printre care cea a Romaniei, informeaza Reuters. Extinderea turneului final la 24 de echipe nu va dilua calitatea turneelor finale, in schimb va permite unor natiuni importante ale fotbalului sa fie prezente, a declarat Kallen vineri, intr-o conferinta de presa. La inceputul saptamanii, presedintele UEFA, Michel Platini, a luat apararea turneelor cu 24 de echipe, iar Kallen a fost intrebat vineri de ziaristi ce parere are despre decizia extinderii.

“In acest moment avem aici cele mai bune echipe, dar sunt si echipe mari care nu sunt prezente”, a spus el, dand ca exemple Elvetia, Romania, Bulgaria, Lituania, Slovenia si Norvegia.

Nici scotienii nu sunt aici. Aduc cu ei multe emotii si creeaza o atmosfera extraordinara. Trebuie sa vedem cum va fi in 2016. in mod sigur, acel turneu va avea o audienta mai mare, fiindca pot participa mai multe natiuni”, a adaugat Kallen.

Legat de unele scaune goale in tribune, la cateva meciuri de la actualul turneu, oficialul UEFA a spus ca au fost vandute toate biletele la meciurile disputate pana acum, iar locurile goale se datoreaza faptului ca unii fani n-au mai putut sau n-au vrut sa vina la meciuri.

Potrivit lui, criza a redus numarul fanilor care au calatorit in Polonia si Ucraina pentru a-si sustine echipa.

UEFA se asteapta ca EURO 2012 sa genereze venituri de circa 1,345 miliarde de euro, mai mici decat cele 1,351 miliarde inregistrate la precedentul CE, organizat de Austria si Elvetia.
Sursa: Agerpres