Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Pradelli: “Spania este cea mai buna echipa din lume”

Selectionerul Italiei, Cesare Prandelli, considera ca echipa sa va avea o misiune extrem de dificila duminica seara, la Kiev, in finala EURO 2012, impotriva Spaniei, pe care o considera “cea mai buna echipa din lume”. “Spania este cea mai buna din lume. A demonstrat-o in ultimii ani. Este o echipa care a ramas fidela filosofiei sale fotbalistice. Cred ca forta sa nu sta doar in posesia balonului, ci si in mod in care recupereaza mingea atunci cand nu o detine. Incearca mereu sa recupereze in terenul advers, asa ca trebuie sa jucam foarte bine si sa profitam de oportunitatile pe care le vom aveam”, a declarat Prandelli cu ocazia conferintei de presa care a avut loc sambata la Stadionul Olimpic din Kiev.

Selectionerul italian considera ca Squadra Azzurra “are calitatile necesare pentru a reusi un meci bun si a castiga” titlul continental. “Important este sa ramanem concentrati si sa inchidem spatiile, in special la mijlocul terenului. Linia noastra de mijloc este la fel de valoroasa ca cea a Spaniei. Putem alerga, face presiune si controla mingea. Il avem si pe Pirlo, unul dintre cei mai buni jucatori si vom cauta sa ne facem jocul bazandu-ne pe calitatile noastre”, a adaugat Prandelli.

Acesta a dezvaluit ca a primit un mesaj din partea presedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, care a tinut sa incurajeze Squadra Azzurra inaintea finalei EURO 2012. “Este mesajul sau pentru noi si pentru tara. Sunt cuvinte minunate, pe care le voi citi jucatorilor mei. Presedintele are o mare incredere in noi si ne sustine foarte mult”, a mai spus selectionerul italian.
Sursa: Agerpres