Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Platini lanseaza ideea unui Euro 2020 in 12 sau 13 orase din Europa

Presedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a lansat sambata ideea unui Campionat European 2020 organizat nu in una sau doua tari, ci “in 12 sau 13 orase din intreaga Europa”. Comitetul executiv al UEFA si-a fixat si un termen pentru a lua o decizie in acest sens, pana in decembrie 2012 sau ianuarie 2013, ceea ce ar constitui o revolutie pentru cei 60 de ani de existenta a Campionatelor Europene.

Vreau sa fac un anunt, care va va surprinde, am avut ideea de a vedea un Euro 2020 in toata Europa. Este o idee, iar comitetul executiv si-a dat un mandat pentru a reflecta la aceasta idee. Vom avea reuniuni cu federatiile, iar deciziile vor fi luate in decembrie sau ianuarie”, a explicat presedintele forului continental cu ocazia unei conferinte de presa de bilant asupra Euro 2012, sambata la Kiev, in ajunul finalei Spania-Italia.

Acest eveniment va marca a 60-a aniversare a Euro si va avea loc in 12-13 orase din toata Europa. Ideea imi place enorm, iar majoritatea comitetului executiv considera ca este foarte frumoasa idee. De ce sa obligam o tara sau doua sa construiasca 10 stadioane noi, aeroporturi etc? Asa vom avea cate un stadion nou in fiecare tara, oras, in toata Europa, ar fi mult mai simplu si mai putin scump. Este o idee, deocamdata nimic nu s-a decis”, a adaugat Platini.

Foto (c) uefa.com.
Sursa: Agerpres