Sport

FOTBAL – EURO 2012 – O militanta Femen protesteaza in tarcul unui porc

O militanta a miscarii ucrainene Femen, specializata in actiunile “sani goi”, si-a facut aparitia in tarcul destinat unui porc menit sa “prezica” rezultatele de la meciurile Campionatului European de fotbal 2012, pentru a protesta impotriva “devastarilor” facute de fani. Tanara, imbracata doar in jeansi si avand o inscriptie cu litere mari pe piept, a intrat in tarcul unui porc, instalat intr-o zona amenajata pentru fani in capitala Ucrainei, inainte de a fi fortata sa iasa de catre oamenii de ordine. “Femen este indignata de acest ghetou de alcool si fotbal in centrul Kievului”, scrie organizatia pe blogul sau, acuzand autoritatile ca au permis ca orasul “sa fie supus devastarilor organizate de sefii UEFA, aceasta mafie a fotbalului, care transforma fanii in veritabili porci”.

Organizatia, care revendica 300 de militante de la Kiev, este cunoscuta pentru actiunile sale de protest in Ucraina, denuntand in special prostitutia si turismul sexual.

Porcul a fost ales de autoritatile din Kiev pentru a prezice rezultatele meciurilor de la Campionatul European 2012, dupa modelul caracatitei Paul la CM 2010.
Sursa: Agerpres