Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Nicio remiza alba in faza grupelor

Faza grupelor din cadrul Campionatul European de fotbal 2012 s-a incheiat fara sa se inregistreze nicio remiza alba de la startul competitiei, o premiera pentru turneul continental in formula cu 16 tari. De cand turneul final al CE reuneste 16 natiuni, de la editia disputata in Anglia in 1996, de fiecare data a fost consemnat cel putin un rezultat de 0-0 in prima faza a competitiei. Precedentul EURO din 2008, gazduit de Elvetia si Austria, ramane pana acum cel in care a fost inregistrat un singur meci incheiat cu 0-0.

Totodata, primele 24 de meciuri disputate in Ucraina si Polonia s-au incheiat, pentru prima oara, cu cel putin un gol inscris la fiecare partida. in 1988, in Germania de Vest, nu a existat niciun scor alb dupa prima faza a competitiei, dar statistica se rezuma la doua grupe a cate patru echipe, mai exact jumatate din meciuri.

Primele cinci editii ale EURO s-au disputat sub forma a doua grupe semifinale.

Cu toate acestea, EURO 2012 nu este cel mai prolific din istorie, cu cele 60 de goluri inscrise. In anul 2000, in Belgia si Olanda, 65 de goluri au fost inscrise in faza grupelor.
Sursa: Agerpres