Sport

FOTBAL – EURO 2012 – “Masina de pase” a Spaniei a stabilit un nou record: 10 pase / minut

Reprezentativa de fotbal a Spaniei, alcatuita pe scheletul lui FC Barcelona, a imprumutat si celebrul joc combinativ al catalanilor, “tiki-taka”, pe care l-a etalat in toata splendoarea sa joi seara, in partida cu Irlanda de la EURO 2012, in cursul careia elevii lui Vicente del Bosque au stabilit si record inedit, cu 860 de pase distribuite pe durata jocului. Pana in prezent, nicio alta echipa participanta la un turneul final de Campionat European nu a mai reusit acest numar impresionant de pase, nici macar in jocurile cu prelungiri.

Practic, campionii mondiali si europeni au reusit, in medie, in fata irlandezilor, 10 pase pe minut sau, si mai simplu, una la fiecare sase secunde. Acest control autoritar al balonului s-a simtit si la finalizare, ibericii expediind 26 de suturi la poarta, dintre care 20 de spatiul portii, 4 dintre acestea transformandu-se in goluri.

Lideri ai Grupei C, la egalitate de puncte cu Croatia (4) dar cu un golaveraj superior, spaniolii au nevoie de o remiza in ultimul joc, cu Croatia, pentru a face pasul catre sferturile de finala la EURO 2012.
Sursa: Agerpres